Bulgari de cafea la gheata
Ingrediente
Ingrediente 250 ml.lapte 250 ml. frisca 6 galbenusuri 50 gr.zahar 150 gr. ciocolata cu lapte 50 gr. ciocolata amaruie 50 ml. expresso tare 40 ml. lichor de migdale (amaretti) 40 ml. coniac
Mod de preparare
Mod de preparare Se incalzeste laptele cu frisca. Galbenusurile se bat cu zaharul in bain-marie. Se toarna treptat laptele si se bate cu telul. Nu se lasa sa fiarba. Ciocolata cu lapte se topeste la bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin;se inglobeaza in crema de ou. Se omogenizeaza inauntru expresso,amaretto si coniac. Se raceste amestecand in baie de apa rece. Se da la congelator 4 ore. La intervale de 30 de min.se amesteca pentru a nu se forma cristale. Inainte de a se intari complet se inglobeaza ciocolata amaruie rasa. Se serveste in cana decorat cu boabe de cafea.
Reteta trimisa de asmin.