Desert
Pagina 19 din 63
Se curata merele si se taie bucati potrivite. Se unge o tava cu unt (eu am folosit o forma rotunda cu pereti detasabili), se tapeteaza tava cu pesmet si se aseaza merele in tava. Pentru aluat: Se bat ouale cu zaharul sau se mixeaza pana se fac spuma si apoi se adauga faina si praful de copt,...
Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc. Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar....
Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar...
Tortul este fara blat si cand zic asta ma refer la faptul ca nu are aluat/coca, pentru ca o sa vedeti la final, cand o scoateti din cuptor ca se formeaza un fel de blat. Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza bine si acest praf va fi in loc de aluat. Merele se razuiesc...
Se prepara un aluat moale, elastic, nelipicios din ingredientele prezentate mai sus. Aluatul se poate prepara atat in masina de paine, cu mixerul (gen KitchenAid, Kenwood) sau framantat cu mana. Se amesteca drojdia cu zaharul. Se adauga laptele si se mesteca cu lingura de lemn, dupa care se...
Se pune la foc într-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 g de zahar , batandu-se din nou pana albusul e tare. Cand laptele incepe să fiarba, se trage cratiţa pe foc mai mic, astfel incat...
Laptele se amesteca cu grisul si se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata se da deoparte. Caramelizam cele 10 linguri de zahar.Putem lasa caramelul in vasul respectiv sau tapetam o alta forma cu el.Eu am tapetat o forma de guguluf.Punem un strat de gris ,punem din loc in loc cate o lingura...
Se pun 100 ml lapte sa clocoteasca in care apoi se va opari 50gr faina. Cand aceasta compozitie este calduta se adauga drojdia lichefiata cu putin zahar si se lasa la crescut.Apoi toate ingredientele se framanta si se face un aluat ca de cozonac care se lasa la crescut.Intre timp gutuile se...
Faina se amesteca cu untul,apoi cu zaharul,sarea,oul si cateva linguri de lapte caldut pentru a obtine un aluat potrivit pentru a putea intinde o foaie. Aluatul se pune intr-o forma cu peretii detasabil,se intinde putin si pe pereti si se coace. Umplutura se pregateste astfel: Gelatina se...
Se fierb pastele cu un praf de sare 10 minute, se scurg si se trec sub un jet de apa rece. Se topeste untul intr-o tigaie, dupa care se prajeste in el pesmetul cu nuca si zaharul (nuca se marunteste putin, nu se lasa intreaga). Apoi se adauga coaja de lamaie rasa si o lingurita de scortisoara...
Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele caldut,margarina topita(untul topit) si coaja de lamaie. Din toate acestea se farmanta un alat care se lasa la crescut 40 min. Nuca macinata se amesteca cu zaharul. Din aluatul crescut se intind...
UPunem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte, la racit. Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma. Cand se...
Aluat:Se cerne făina într-un castron şi se amestecă cu Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (braţele pentru frământat) pentru început la viteză mică, apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă până se...
Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Adaugam faina, o lingura de cacao si o cescuta de lapte. Amestecam bine ca sa nu avem cocoloase, apoi turnam si restul de lapte, amestecand incet pana se omogenizeaza. Punem...
Macinam biscuitii,apoi adaugam zaharul cacaua si laptele cald.Amestecam sa obtinem o compozitie pe care apoi impartim in 2 parti si o intindem pe o folile alimentara in strat uniform. Untul se freaca pane se face spuma impreuna cu zaharul si apoi adaugam nuca macinata si esenta de rom. Crema...
Zaharul se topeste intr-o cratita cu pereti grosi si apoi se toarna intr-o forma cu pereti detasabili, imbracand-o. Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie sferturi, asezandu-se in tava peste zaharul topit. Ouale se mixeaza, se adauga mierea, faina si untul topit. Se amesteca bine...
Se framanta un aluat.Se lasa 30 min la odihnit. Dovleacul se da pe razatoare,se amesteca cu zahar si se caleste putin sa scada zeama,eventual se adauga 2-3 linguri de gris la sfarsit.Aluatul se imparte in 3 parti. Din fiecare se intinde o foaie de 0,5 cm.Pe mijloc se pune dovleacul iar...
Se face din toate acestea un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete subtiri la lungimea tavii pe care o folositi. O alta parte se face si ea tot bete albe Celelalte 2 parti se intind foi de marimea tavii In tava pregatita pentru...
Pentru inceput, se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Topim margarina si o adaugam apoi la compozitia noastra. Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Pregatim o tava dreptunghiulara pe care o ungem cu ulei si o...
Iaurtul se va pune intr-un vas,adugam pe rand zaharul,uleiul,ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la cuptor 45-50 min la foc mediu.Dupa ce s-a copt scoatem hartia si glazuram cu ciocolata topita.