Desert
Pagina 21 din 63
Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu...
Se ia o oala ,se pune laptele in ea si se pune la fiert impreuna cu cele doua linguri de zahar,iar cand a dat in clocot,se adauga orezul ales si spalat bine si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bobul de orez. La final se presara scortisoara
ntai de toate, revin asupra faptului ca in luat puteti adauga in proportia dorita diferite arome cum ar fi fulgii de chili, busuioc sau oregano uscat, putei presara biscuitii cu chimion, susan, mac sau chiar cu nimic. Eu i-am presarat cu seminte de nigella si cristale de sare marina. Pentru...
Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald. Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si...
Vrei să pregăteşti o surpriză celor dragi? Atunci pregăteşte-le un tort deosebit. Mulţumirile nu se vor lăsa mult aşteptate. Poftă bună!
Se pune intr-un vas inalt faina si se amesteca cu untura,si nu uitam de sare. Apoi adaugam galbenusul si smantana si le amestecam.Inmuiem drojdia in putina apa calda si o punem peste ingredientele din vas.Framantam bine si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul luam cc 3-4 linguri de...
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai chef sa-ţi faci ceva complicat şi nici din comerţ nu vrei să-ţi cumperi, ce ai zice de un desert delicios şi rapid de făcut?
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu...
Punem pe foc margarina, laptele ciocolata. amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam cacao si amestecam bine. Adaugam esenta de rom. Turnam compozitia fierbinte peste biscuitii pe care i-am rupt cu mana. Amestecam totul bine si punem salamul pe folie de aluminiu si face o rulada. Dam la...
Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca. Untul moale se amesteca bine cu...
Laptele se incalzeste intr o oala, se adauga untul si se lasa la topit -faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamaie se adauga laptele cu untul si se mixeaza pana la omogenizare, cam 5 10 minute -se acopera recipientul cu folie...
Se bat ouale cu un praf de sare ,iaurtul ,zaharul pudracoaja rasa,apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt,pana se ingroasa bine,apoi se rastoarna pe o planseta si se framanta bine cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute ,dupa care se imparte...
Zaharul , untul si vanilia se pun intr-un castron. Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul. Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt. Se amesteca...
Se scobesc miezul merelor cu cu cutit cu virful ascutit pentru a scoate cotorul cu simburi pastrind merele intregi. MERELE TREBUIESC LASATE IN COAJA PENTRU CA ODATA BAGATE LA CUPTOR ELE SE INMOAIE. Se amesteca marul scobit cu nuca,stafidele inmuiate in esenta de vanilie si mierea. In mijlocul...
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia...
Se fierb cartofii cu tot cu coaja dupa care se lasa pentru a se raci. Apoi se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale, faina si sarea. Se intinde o foaie subtire care se imparte in patratele egale. Prunele se spala si apoi se taie in jumatate, dupa care se presara...
Se pune într-o oală apa și zahărul topit la foc mic. Se amestecă continuu pănă ce conținutul devine ca un sirop , apoi se i-a oala de pe foc. Apoi se adaugă untul și cacaoa în siropul obținut și se amestecă pănă se topește de tot și până această cremă...
Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele. Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. Introducem...
Fierbem cartofii ca pentru piure,ii pisam bine si ii lasam la racit. Amestecam in cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul, faina. Prunele curatate de samburi le punem cu zaharul si scortioara 30 minute sa stea, apoi luam bucatele din aluat,intindem,bagam o pruna,si invelim inapoi. Ne ajutam de...
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine. Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.Framantam un aluat bine lucrat,pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min. Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi...