Cauta in 21.052 retete

Ciocolata de casa

Ingrediente

400 gr zahar; 200 gr unt; 200 ml apa; 250 ml lapte; 10 linguri cacao; 2 esente rom; 1 esenta de vanilie; 500 gr lapte praf

Mod de preparare

Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele. Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. Introducem mixerul vertical si omogenizam foarte bine compozitia. Se unge o tava de Jena cu unt si apoi se toarna compozitia de ciocolata. Se lasa la rece minim 6 ore sau mai bine toata noaptea. A doua zi o taiem si o servim. Se taie mult mai usor si mai frumos daca inainte de a o servi se pune tava la congelator 25 de minute.

Reteta trimisa de silimon.

Comentarii (1)

  • felicia  pe 12 iul 2014, 23:48
    ciocolata fara lapte praf nu se poate?

    ciocolata fara lapte praf nu se poate? sau ce se poate pune in loc de lapte praf ,lapte normal se poate? va rog raspundeti care stiu! multumesc mult.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod