Desert
Pagina 23 din 63
Punem zece albusuri intr-un vas incapator si le batem cu un praf de sare. Dupa ce acestea s-au intarit, adaugam treptat zece linguri de zahar si amestecam compozitia pana cand vedem ca se topeste zaharul. Amestecam cele sase linguri de faina cu praful de copt si le punem peste albusurile...
Pentru aluat amestecam ingredientele si le framantam bine pana obtinem un aluat omogen apoi impartim in doua aluatul si intindem cu sucitorul doua foi de circa 0,5 cm grosime. Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoare apoi le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara cand...
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam si amidonul,dupa care turnam treptat si laptele rece.Punem compozitia pe foc mic pina se ingroasa amestecind continuu.Dupa ce s-a ingrosat luam crema de pe foc si o lasam la racit.Frisca se bate spuma.Jumatate din cantitatea de...
Intr-un ibric se fierbe laptele cu putin zahar. Intr-o oala se adauga drojdia de bere, o lingura de zahar si putin lapte. Se lasa maiaua sa creasca timp de 20-30 de minute. Preparare aluat: Peste faina din castronul mare se adauga galbenusurile, sarea, maiaua crescuta, mirodeniile, zaharul...
Se toarna 3/4 faina intr-un bol mare, se face un loc in mijlocul fainii, se adauga drojdia maruntita sau uscata, peste care se va turna putin lapte cald si se lasa la macerat timp de 5 minute. Peste faina se adauga zahar dupa gust ( cca. 50 g) si sare. Se adauga laptele cald peste faina si se...
Se amesteca oul, galbenusurile zaharul, sarea, smantana, laptele, coniacul, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen moale si elastic. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie fasii cu latimea de 2 cm si o lungime de cca 10-15 cm. Se innoada ca sa fie mai spectaculoase...
Merele se curata de coaja ,se razuiesc si impreuna cu un pahar de zahar si scortisoara se pun pe foc si se calesc Aluatul: Oul ,untura ,laptele ,sarea si praful de copt se amesteca bine iar la urma se adauga faina ,Se framanta bine pana ce iese un aluat numai bun de intins ,Se imparte aluatul...
Se separa albusele de galbenuse.Se adauga la galbenuse uleiul ,apa ,sarea si praful de copt si se amesteca bine. Din cana de zahar se iau 4 linguri si se fierb cu 4 linguri apa pana se topeste tot zaharul.Se lasa la racit Albusele se bat cu restul de zaharul ,se adauga zaharul topit...
se incalzeste putin laptele ,se adauga drojdia ,zaharul si sarea ,faina cat cuprinde ,se framanta un aluat mai moale care se lasa la crescut o ora , Se ia cate o bucata din aluat se intinde ,se pune cate o lingura de branza dulce se impacheteaza se lasa la crescut in tava unsa si tapetata cu...
Laptele praf il amestecam cu cacaua. Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un...
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati...
Se face un aluat foarte moale,un pic mai tare ca de clatite si se lasa 10 minute la crescut,apoi se pune ulei intr-un ceaun sa se incinga bine,cand uleiul este incins punem o manusa de ceolofan pe o mana si luam cu mana aluat si il strangem in mana sa iasa deasupra ,ce iese deasupra luam cu o...
Se pune intr-un vas faina si peste ea adaugam untura,oul,smantana si praful de copt stins cu otet si incepem sa framantam aluatul.Este bine ca untura sa fie rece din frigider.Framantam foarte bine aluatul pana se desprinde usor de pe vas si de pe maini si dupa aia il punem in frigider sa stea...
1. Cerni faina intr-un vas, pui untura (nu topita) si framanti pana cand faina a cuprins toata untura. Pui drojdia la inmuiat in lapte, dupa care il adaugi in vas impreuna cu zaharul si sarea. Framanti pana cand aluatul nu se mai lipeste de vas. Lasi la dospit aproximativ doua ore. 2....
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un...
2 kg faina 0.6 kg zahar 1\2 pachet unt z, vanilat, es rom, razatura de lamaie si portocala 0.500ml l. batut, 10 oua 250ml ulei, 100 ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Mod de preparare: In primul rand vreau sa va spun ca in bucatarie trebuie se fie cald , la fel si ingredientele trebuie sa...
se dizolva un plic praf de copt in putin lapte si se amesteca cu faina si apoi cu celelalte ingrediente( 2, 3 linguri de ulei si 2 oua ). se curata merele si apoi se dau pe razatoare se pun intr-o cratita si calesc cu 2 , 3 linguri de zahar. apoi se intind merele
Pentru aluat se amesteca faina alba cu malaiul, se cern intr-un castron, se adauga zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile si untul.Ingredientele se amesteca cu mixerul pentru inceput la viteza minima, apoi la viteza maxium. Se framanta aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina.Aluatul...
Se inmoaie drojdia cu puţin lapte călduţ (să nu fie fierbinte, deoarece se opăreşte drojdia şi nu mai creşte aluatul) şi o bucăţică de zahăr. Separat se opăresc 3 linguri de făină cu puţin lapte clocotit, amestecand bine ca să nu se facă cocoloaşe. Cand s-a răcorit...
Intr-un bol se amesteca faina, zahar, praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si uleiul peste faina si se amesteca pana cand se uniformizeaza. Se pregatesc formele pentru briose, unse cu putin ulei. Se lasa la cuptor 25 de minute. Pofta buna!