Cauta in 21.052 retete

Desert

Pagina 20 din 63
ungem o cratita cu margarina in strat generos si asezam prunele cu partea taiata in jos.Punem zaharul peste prune si dam la cuptorul incins si la foc mediu spre mare 20 min sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie prunele.Intre timp pregatim blatul:batem albusul cu zaharul,adaugam...
Blat: -6 albusuri,6 linguri apa,se bat spuma si se adauga apoi 6 linguri zahar si galbenusurile. Se pun pe rand 12 linguri faina si un praf de copt,se amesteca usor. Se unge tava cu unt si se intind in strat biscuitii macinati,apoi se pun merele rase si amestecate cu zahar si...
Margarina cu zaharul se amesteca bine,apoi adaugam galbenusurile si amestecam pana devine spuma totul.Incorporam faina si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si deasupra punem ciresele curatate de samburi. Coacem la foc mediu.
Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi? Un cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca cu 4 linguri de ulei, apoi se adauga la albusuri si se pune si restul de ulei. Urmeaza faina cu praful de copt si scortisoara. Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn. Se ia o tava dreptunghiulara se unge cu ulei si se...
Topim 6 linguri de zahar si tapetam un vas rotund de cuptor cu el. Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii si cotoarele si le asezam in vas, peste zaharul caramelizat. Umplem merele cu dulceata de zmeura, le pudram merele si dam apoi vasul la cuptor vreo 30 de minute, pana se inmoaie...
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi laptele si faina cat cuprinde astfel incat sa fie un aluat mai gros dar curgator. Se adauga o esenta de rom (o fiola) si un pliculet de zahar vanilat. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia in tava. Merele se...
Sunt foarte simplu de facut si rapide. Feliile de paine se trec prin lapte si ou si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot deoparte pe un servetel absorbant. Pofta buna! Mod de servire: Friganelele se ung cu dulceata de cirese si se servesc alaturi de o cana de lapte.
Orezul se pune la fiert in lapte, impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand este gata, se scoate deoparte batonul de scortisoara. Albusurile se separa de galbenusuri care se amesteca cu orezul cu lapte. Separat, albusurile se bat spuma tare sau se mixeaza. Se amesteca spuma de albusuri cu...
Gutuile se spala, se curata de coaja (optional), se taie pe jumatate si se scot cotoarele. Se lasa la cuptor intr-o tava pentru 45 de minute. Ciocolata se topeste cu untul in baigne marine si se adauga si putina apa (altfel se ingroasa prea tare siropul). Se scot gutuile din cuptor, se...
Intr-o tava de 30x20cm puneti toate ingredientele, in straturi nivelate, in ordinea data in reteta. Se da la cuptor, la foc mediu pt 35'. Se taie numai dupa ce s-a racit complet si se pastreaza in frigider.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se vantura sau se trec sub un jet de apa rece. Le amestecam cu 2 linguri de ulei. Stafidele le lasam cateva momente in apa fierbinte. Ouale le mixam, dupa care adaugam laptele, zaharul si esenta de vanilie....
Facem vreo 10-12 clatite (din faina, lapte cat cuprinde,1-2 oua, 1-2 plicuri de zahar vanilat). Le ungem cu fineti si cu dulceata de care vrem (eu am uns una cu dulceata de gutui, alta cu fineti, una cu dulceata si asa mai departe). Apoi imbracam tortul in fineti si radem ciocolata deasupra....
Zaharul se pune intr-un vas cu 100 ml de apa si dupa ce se topeste se mai fierbe inca 5 minute. Nici mai mult, nici mai putin, in caz contrar, ciocolata va fi moale sau prea tare. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecandu-se in continuu pana se topeste. Dupa care se adauga si...
Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele, cat cuprinde. La final se adauga si malaiul. Se mai completeaza cu lapte sau cu malai, daca mai e nevoie, astfel incat sa rezulte o compozitie ce trebuie sa fie mai groasa decat la comunele clatite. Intr-o tigaie se pune putin...
Un chec aromat si gustos, simplu de preparat! Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 75 de gr de zahar pana se albesc, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar. Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri amestecand continuu, apoi apa impreuna cu un varf de...
Blatul il facem asa: Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile cu un praf de sare, le batem spuma tare sau le mixam. Adaugam treptat zaharul, apa precum si galbenusurile frecate cu ulei si amestecam usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, ca sa ramana compozitia pufoasa. Faina o...
Se rade cascavalul pe razatoarea mica. Avem nevoie de o cana de cascaval ras. Se mixeaza ouale, dupa care se adauga cascavalul ras si se amesteca. Se pune apoi o jumatate de cana de iaurt si se amesteca din nou. Urmeaza uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga...
Faina cu jumatate din cantitatea de zahar se amesteca, apoi se adauga laptele. Aceasta compozitie se pune la fiert si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce a fiert se lasa la racit. Intre timp se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga zeama de la cele doua lamai si...
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, adica aproximativ 1h. Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri...