Desert
Pagina 15 din 63
Se face un blat din oua,cacao si faina.Se da la cuptor 40 min.Margarina se freaca cu zaharul,se adauga nesul dizolvat in putina apa.Se adauga si galbenusul si se omogenizeaza.Se face siropul din lapte si zahar.Se insiropeaza blatul,apoi se intinde crema.Se decoreaza cu cacao.
M-am gandit ca aceasta budinca de taietei se potriveste in meniul de Pasti pentru ca a doua zi este si mai buna, asa ca o puteti pregati cu o zi inainte. In mod normal pentru crusta se foloseste aluat foietaj, doar ca eu, norocoasa cum sunt, am primit acum ceva vreme o invitatie la o...
Preparare Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit. In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat...
-am facut nicioadata cozonac cu mac, nu stiu de ce. Probabil pentru ca aveam impresia ca dupa ce mananci o felie de cozonac te ia somnul. )) L-am facut ieri, din curiozitate. Mi-a placut. Si nici n-am adormit. )) Il recomand celor ce iubesc macul…Intr-un vas amestecam macul cu zaharul...
Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza cca 1 minut, nu sa se topeasca zaharul, amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile...
BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam...
Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc. Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il...
1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie...
Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana nu se...
Se amesteca bine ingredientele pentru aluat .Dupa ce se framanta bine aluatul se lasa la dospit o ora apoi se imparte compozitia in 3 parti egale ,se umplu cu cele 3 compozitii diferite apoi se ruleaza si se impletesc ,se dau cu ou batut se pun in tava pe hartie de copt ,se mai lasa cam 30 de...
Intr-un vas se cerne faina de mai multe ori(eu am cernut-o de 3 ori)si se face la mijloc o adancitura mai mare(o gropita). Intr-o ceasca se dizolva bine zaharul si drojdia,in lapte caldut si se toarna apoi in adancitura . Se amesteca cu putina faina luata de pe marginea vasului astfel incat...
Se cerne faina. Se pregateste maiaua : 100ml de lapte caldut care se amesteca cu drojdie si 4linguri de faina.Se lasa maiaua la loc cald sa creasca. In faina cernuta se pune restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul si restul de arome,se adauga maiaua dupa ce a crescut si ouale,se framanta...
Se aduc de dimineata in bucatarie toate ingredientele pentru cozonac,inclusiv tavile. Maiaua se pregateste seara,astfel: Intr-un vas se cerne faina de mai multe ori(eu am cernut-o de 3 ori)si se face la mijloc o adancitura mai mare(o gropita). Intr-o ceasca se dizolva bine zaharul si...
Intr-o cratiţă de circa 3 1 (sau tavă smălţuită mai mică, cu marginea mai înaltă), sau în două forme rotunde unse cu unt sau margarină solidă, se pune o foaie de aluat de cozonac cu grosimea de 2 cm. Pe margine se aşază o cunună din suluri împletite. Se...
Krant -Se bat cele 9 albusuri de la oua spuma, se adauga cele 9 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 300 grame miez nuca macinata.Se pune hartie de copt intr-o tava de 30/ 18 cm., se unge hartia cu putin ulei si se coc din aceasta compozitie 3 foi.Se lasa sa se raceasca. Pana atunci...
Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar , branza si smantana. Se ameateca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de branza , se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala , zaharul vanilinat si esenta de vanilie....
Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu ulei. Restul de coca,se impleteste un colac de dimensiunea formei,se aseaza peste foaie si se lasa la crescut,fara umplutura.Inante de a fi data la cuptor se pune umplutura.Dupa...
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cateva minute cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugam zaharul si galbenusurile si mai batem inca 15 minute. Da, da ati citit bine. Inca 15 minute incontinuu. Apoi adaugam faina putin cate putin si o incorporam cu o lingura...
Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina .Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce,...
Taiem foile de placinta in patru. Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu margarina topita. Presaram miezul de nuca macinat. Rulam si strangem putin ca sa se increteasca usor. Asezam sarailiile in tava unsa cu margarina. Le ungem si deasupra . Le dam la cuptor la foc mediu si in timp...