Cauta in 21.052 retete

Desert

Pagina 12 din 63
Pentru a obtine aspectul atat de familiar din cofetarie, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone. 400 g de piscoturi inseamna 48 piscoturi, din care eu am folosit fix 40 - tiramisu a fost...
Untul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca migdalele,amestecand usor. Pe putina faina ,aluatul se imparte in doua rulouri de 3-4 cm grosime,se asaza cu...
Pentru pannacotta, se incalzeste smantana si laptele intr-o cratita, la foc mic. Se adauga zaharul si se lasa pe foc pana cand acesta se dizolva. Cand se ridica de pe foc, se adauga scortisoara si vanilia si se lasa 20 de minute. Se inmoaie gelatina in apa, se scurge bine si se adauga in...
Incepeti prin a prepara expresso, pe care il lasati la racit complet. Cand e rece, puneti-l intr-un vas adanc si adaugati romul si optional 2 linguri Bailey's. Apoi cu felia de lamaie degresati vasul in care veti face crema si vasul in care veti bate albusurile. Frecati galbenusurile cu...
Punem laptele si zaharul pe foc doar atat cat laptele sa se incalzeasca usor si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Separat , in alt vas punem frisca lichida in care adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un pahar frecam nessul cu...
Se face o cafea din 2 cani mari de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se...
Se freaca 2 linguri de zahar cu galbenusurile pana cand amestecul devine spumos, apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine, folosind mixerul. Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine si adaugam 1 lingurita esenta de rom....
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se deschid la culoare. Peste ele se adauga branza si se amesteca bine. In alt vas albusurile se bat spuma tare (cu mana nu cu mixerul) si se adauga treptat peste crema de branza. Se amesteca bine pana se incorporeaza in crema. Se poate omite adaugarea...
pt. blat: Se bat intr-o cratita ouale intregi cu zaharul, pana ce volumul lor creste simtitor. Se bat apoi alternativ pe foc si la rece, de trei ori. Se adauga faina cernuta, amestecata cu cacao. Se coace o ora la foc mic, intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Dupa ce s-a racit, se...
1. Topeşte untul pe foc mic, dar nu-l lăsa să fiarbă. Pune-l deoparte, ca să se răcorească. 2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă untul răcorit, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată,...
Faina se cerne de 3 ori cu cateva ore inainte de preparare. Cozonacul va fi mai pufos daca cernem faina asa. Untul se va scoate la temperatura camerei cu o ora inainte de folosire. Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat...
Prepararea blatului: Se bat albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt si apoi punem cate o lingura in...
Cat blatul este la cuptor vom face crema. Ciocolata am facuto bucatele mici,frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele ,se amesteca pana se omogenizeaza .O mai pun cateva minute pe foc amestecand incontinuu ,apoi o dau deoparte...
Dizolvam drojdia intr-un castron cu o cana de lapte dulce cald si doua linguri de faina . Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul. Separat intr-un castron se bat 6 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Adaugam 2 cani de lapte...
- gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece; - cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata; - le asezam intr-un cofrag fiindca au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte; - crema de mascarpone o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de...
Untul se lasa la temperatura camerei pentru a se inmuia dupa care se freaca bine pana se albeste si devine cremos. Se adauga zaharul pudra amestecand continuu, apoi laptele praf, 150 g nuca de cocos si foile de napolitana sfaramata marunt. Compozitia astfel obtinuta se lasa la frigider timp...
Se amesteca faina, zaharul, praful de sare si margarina pana obtinem un aluat pe care il sfaramam in mana (firimituri) si-l tinem la rece 30 minute. Merele curatate de coaja si cotoare si taiate cubulete, le punem intr-un vas yena uns cu margarina. Peste mere si zmeura si mure punem aluatul...
Pentru inceput rezervam doua cesti. Una cu lapte caldut cealalta cu lapte fierbinte. In cea cu lapte caldut adaugam zahar si desfacem pliculetul de drojdie, iar in cea cu lapte fierbinte adaugam cateva linguri de faina, mestecand evident pana cand totul se incorporeaza.Dupa ce s-a racorit ,...
Mod de preparare blat: Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie...
Se amesteca crema cu 750 ml lapte rece,conform instructiunilor de pe plic.Se pune intre foi.Se orneaza in functie de imaginatie.Se da la rece,se serveste dupa cel putin 3 ore.