Cauta in 21.308 retete

Desert

Pagina 14 din 63
Se cerne bine faina intr-un vas peste care adaugam drojdia topita cu un pic de apa calduta ca de vara si 2-3 linguri de zahar topit,adaugam coaja de lamie,un ou,iaurtul caldut si facem un aluat potrivit de tare ,pe care il lasam sa creasca cu un prosop le vas si vasul sa fie pus pe o pernuta...
Nucile se coc pentru 10 minute la cuptor. Dupa ce se mai racesc se freaca intre maini, pentru a se da coaja jos. Se toaca marunt. Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se taie in bucatele mici de 1 cm. Se pun la calit impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand. Se lasa...
Amesteci zaharul cu cele doua oua, adaugi uleiul putin cate putin, pui laptele si faina (cernuta si amestecata cu praful de copt). Pui si zaharul vanilat, coaja de lamaie, un praf de sare, un strop de esenta de rom. Iti iese o coca pe care o torni in tava de la aragaz unsa si tapetata cu...
Preparare blat: Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni...
Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Se unge o cratita cu unt sau margarina, apoi se aseaza merele intregi in cratita.Se baga la cuptor si se tin pana incep sa se inmoaie.Intre timp se prepara compozitia pentru blat. Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se bat cu...
1. Se cerne faina 2. Preparare maia: se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se adauga cca. 100 ml. lapte cald (din cantitatea totala de lapte) si se amesteca cu 5 linguri faina. 3. Oparirea fainii: se oparesc 2 linguri faina cu 100 ml. lapte...
Pentru blat, pui la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot, pui nuca. Le lasi sa fiarba un minut, apoi le lasi sa se raceasca. Incorporezi treptat galbenusurile, cacaua, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, tapetata cu...
Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces...
Pas 1 Aluatul: Amestecam faina cu drojdia uscata si o lasam 15 minute. Apoi adaugam galbenusurile de ou frecate cu sare, 100 gr zahar tos, un plic zahar vanilat, 2 ml esenta de rom si laptele caldut. Framantam aluatul sa se incorproreze bine ingredientele apoi adaugam untul topit putin cate...
Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, Dupa ce a crescut aluatul se intinde o foaie, eu am facut pasca in tava de tort asa ca am tapetat-o cu hartie de copt, se aseaza in tava apoi se toarna toata cantitatea de brinza peste coca si deasupta am facut frunzulite din...
Topim untul la microunde si il lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul praf si zaharul vanilat. Adaugam untul topit, smantana, branza dulce si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam in ploaie peste compozitie. Adaugam...
Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si...
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute. In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute,...
Separam ouale, iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se dizolva. Pentru rezultate rapide si usoare, folositi un mixer:) Albusurile le batem spuma tare si le amestecam usor cu galbenusurile, stiti cum... amestecand de sus in jos, ca sa ramana aerata si...
Laptele,zaharul si cacao se pun intr-o cratita pe foc si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema ca o smantana, dupa care se da la racit. Se freaca untul bine si se amesteca cu crema de cacao. In compozitia cu unt se adauga cate un galbenus, frecand bine dupa fiecare, apoi nuca...
etapa 1 Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut. etapa 2 Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte. etapa 3...
Nu voi insista pe pasii prepararii aluatului, sunt cat se poate de clar explicati la reteta de cozonac impletit (click pe link pentru detalii), in principiu drojdia (daca se foloseste proaspata) se activeaza frecandu-se cu 1 lingura de zahar din cantitatea totala recomandata pentru aluat,...
Se pregateste maiaua.Se pune faina cernuta intr-un castron,se adauga maiaua ,,galbenusurile frecate cu praful de sare,laptele caldut,margarina topita si coaja rasa de lamaie.se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora.Intre timp se pregateste umplutura.Se macina miezul de nuca si se...
Un deliciu pe masa de paste. Prepara pasca, o reteta de Pasti din bucataria romaneasca. Posteza si tu retete culinare, retete cu poze aici! Se face o coca din: lapte caldut,unt topit, 2 galbenusuri de ou, 150 gr de zahar, sare, drojdie, faina si coja de lamaie. Aluatul se framanta cca 30...
Biscuitii se faramiteaza (de preferat cu un robot de bucatarie, dc nu cu mana) si apoi se amesteca cu untul topit. Daca vi se pare prea faramicioasa compozitia mai adaugati una doua linguri de unt. Dupa care, asezati compozitia pe fundul unei forme rotunde de copt (diam de 18-20 cm) tapetata...