Cauta in 21.052 retete

Cozonac Mexican

Ingrediente

1 pachet de drojdie 1/2 cana apa calduta 1/2 cana zahar granulat 1 lingurita sare 3 1/2 pahare faina (impartite) 2 linguri margarina 2 oua (batute)

Mod de preparare

Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces ce dureaza aproximativ 45-50 de minute. Intre timp amestecam margarina cu restul zaharului pana cand acesta din urma se topeste si se formeaza o crema. Ouale batute le turnam in aluat impreuna cu faina ramasa, dupa care amestecam bine. Aluatul va deveni usor moale. Il acoperim si il lasam in continuare la crescut. Dupa ce s-a scurs timpul de crescut, turnam aluatul pe o masa acoperita cu faina si il impartim in 12 fragmente egale. Fiecare parte de aluat o modelam in forma unei chifle de aproximativ 4 centimetri in diametru. Asezam apoi chiflele pe o foaie de copt unsa bine cu ulei si turnam topping-ul peste fiecare. Le acoperim si le mai lasam la crescut aproximativ o ora, pana cand se dubleaza marimea. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si le lasam la copt aproximativ 15 min, pana cand marginile devin aurii. TOPPING: Intr-un bol, amestecam bine zaharul, margarina, sarea si scortisoara, dupa care adaugam galbenusul de ou si faina. Amestecam compozitia pana devine faramicioasa. Se serveste atat rece, cat si cald.

Reteta trimisa de xifo.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod