Desert
Pagina 18 din 63
Orezul se fierbe in apa si sare (o cana de orez cu 2 cani de apa). Stafidele se fierb si ele putin, se dau intr-un clocot. Apoi se scot din apa si se amesteca cu orezul fiert. Se modeleaza niste bilute/bobite si se servesc fie simple, fie ca si garnitura la alte mancaruri.
Pui faina intr-un bol iar in centrul ei adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o...
Tai nucile bucatele. Pui intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao, coaja rasa de la o lamaie si esenta rom. Amesteci bine, dupa care adaugi uleiul si+ apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata adaugi stafidele si nuca....
Am pus intr-un castron 250 g margarina foarte moale sau topita, apa rece, zeama de la o lamaie, 5 linguri zahar, un varf de sare si, la urma, faina. Am amestecat aluatul cu lingura, apoi l-am framantat timp de 10 minute cu mana. L-am lasat sa se odihneasca la frigider, timp in care am curatat...
Tai merele in sferturi, le scoti coatoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa fiarba le mai dai 2 clocote si le dai deoparte. Scoti feliile de mar pe un prosop absorbant si le...
Intr-un vas se adauga : uleiul, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare. Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina. Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena. Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol se adauga stafidele, cacao, dulceata si...
Ananasul, para, piersicile si banana se curata, rand pe rand, de coaja si se taie in diverse forme,de preferat ,longitudinal. Strugurii, capsunile si murele se spala bine de praf sub jet de apa rece. Se iau frigaruile si se infig cu grija fructele, alternandu-le dupa preferinta. In continuare...
Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos! Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat, iar cu o strecuratoare am scurs sucul. Intr-o cratita, am amestecat amidonul cu zaharul si esenta de vanilie si l-am topit in cateva...
Desfacem prunele, scoatem samburii si le taiem felii. Amestecam prunele cu cele doua linguri de zahar si scortisoara si le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu putina margarina. Amestecam faina cu zaharul si untul la temperatura camerei pana obtinem un aluat sfaramicios, ca niste...
Modul de preparare este foarte simplu amestecati toate ingredientele pana se obtine o compozitie cremoasa.Se coace la foc potrivit 30-35 minute ,pe deasupra am presarat nuca macinata ,daca doriti puteti pune si nuca de cocos.O lasam sa se raceasca dupa care o taiem. Pofta buna!
Se face aluatul ca pentru paine si dupa ce a stat la dospit, se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se decupeaza bucatele mici cat pentru un corn. Se umplu cu gem si se ruleaza, apoi se aseaza in tava de copt. Se dau la cuptor pentru 30 de min si apoi se ung cu apa si miere pentru aspect...
Cum preparam prajitura: Se pune apa peste o cana si jumatate de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga faina si se amesteca bine sa nu ramana cocoloase. Se adauga uleiul,stafidele, gemul de prune,cinci linguri de cacao, sarea, praful de copt stins in otet si se amesteca bine...
Se amesteca zaharul cu apa, se fierbe la foc mic pana se face sirop, se lasa la racit, se adauga faina si uleiul.Se amesteca bine cu telul , se pune cacao, amoniacul stins cu zeama de la lamaia stoarsa, gemul si zaharul vanilat.Se amesteca bine ,se unge tava cu ulei , se pune hartia de copt,...
Merele se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare, se adauga zaharul si se pune compozitia la fiert la foc mic , apoi se adauga zaharul vanilat , scortisoara si se lasa la racit. Pentru aluat se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de apa calduta, drojdia, faina si sarea.Se framanta...
Vrei un desert bun, dar te-ai săturat de dulciurile din comerţ? Ce ai zice de o prăjitură delicioasă, pe care să o faci singură, acasă?
Cumpărăm somonul fumme gata feliat. Tăiem feliile de somon pe jumătate, punem 2-3 capere și rulăm. Procedăm așa cu toate feliile de somon. Le aranjăm pe un platou. Le stropim cu zeama de la o lămâie. Ornăm cu felii subțiri de lămâie și restul de capere. Poftă bună!
Mod de preparare foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina...
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul in ploaie putin cate putin, galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, esenta. Se pregatesc doua tavi de chec, se tapeteaza cu hartie de copt, punem jumatate de compozitie in forme, in restul compozitiei punem cacao,...
Faina cernuta se pune intr- un lighenas. se face o gaura la mijloc unde se pune laptele caldut cu zaharul, sarea,un ou, coaja rasa de citrice si drojdia, deasupra se pune untura ," sa-i tina cald" la drojdie. Se lasa la dospit 15 minute apoi framanta bine, pana se desprinde de pe...
1 kg.faina de grau,1 pahar de iaurt-400 gr.,1 plic de 100 gr.zahar vanilat,un cub de drojdie,se incalzeste un pic iaurtul ,se pune drojdia peste el si zahar vanilat si un pic de sare si se face un aluat,il lasam sa creasca o ora si apoi facem sfintisorii pe care ii dam cu ou cand ii bagam la...