Desert
Pagina 26 din 63
Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile.Incorporam in amestec amestecand usor apoi si cacaua,faina si praful de copt.se imparte in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat tapetate cu...
Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile.Incorporam in amestec amestecand usor apoi si cacaua,faina si praful de copt. Se imparte in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat tapetate cu...
Perele se curata de coaja pastrand insa coditele. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 minute pana se inmoaie putin. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si siropul de artar si se...
BLATUL; SE BAT SPUMA CELE 5 ALBUSURI CU 300gr.ZAHAR PUDRA.TREPTAT,SE ADAUGA 150gr.NUCA DE COCOS,100 gr.FAINA SI PRAFUL DE COPT.SE COACE,IAR CAND SE RACESTE,SE INSIROPEAZA CU 10 LINGURI LAPTE FIERT( MAI MULT MARGINILE). CREMA: CELE 5 GALBENUSURI SE AMESTECA BINE CU 5 LINGURI DE ZAHAR,6 LINGURI...
Se încălzeşte cuptorul la 180º C. Se aranjează hârtiile pentru brioşe într-o tavă. Se bat laolaltă toate ingredientele pentru blat, timp de două minute, până când se obţine o compoziţie omogenă. Se împarte compoziţia în formele de...
Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca). Albusurile la...
Faramiteaza bine fursecurile de ciocolata. Topeste untul si adauga-l peste fursecurile faramitate. Amesteca bine. Preseaza apoi aceasta compozite intr-o tava, formand un blat. Da apoi la rece pentru 15 minute. Taie batoanele de ciocolata in 4 - 5 bucati. Inveleste-le in folie de plastic si...
Se spala ciresele si se curata de samburi. Selasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adauga jumatate din cantitatea de unt, topit pe foc mic. Se framanta cu o ceasca de apa calda un aluat potrivit care se lasa la rece o jumatate de...
-spalati ciresele, scoateti samburii si apoi taiati-le in bucati potrivite (sau cum va place voua) - bateti frisca pana aceasta devine o spuma tare - adaugati batand in continuare toata cutia de lapte condensat -la final adaugati bucatile de cirese si puneti copozitia in caserole si dati...
1. Am spălat şi curăţat de codiţe toate fructele pe care le-am folosit ca decor (căpşuni, mure şi coacăze roşii), apoi le-am lăsăt la scurs într-o strecurătoare (am folosit şi prosoape de hârtie pentru a le usca foarte foarte bine) Am luat o lămâie potrivită,...
Spalam fructele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-un vas si adaugam compotul, cateva nuci tocate, cateva stafide, esenta de rom, siropul din compot. Se tine la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Se orneaza cu frisca si zmeura.
Mod de preparare tort cu zmeura si iaurt: Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider,...
curmalele si semintele se dau prin blander pana se obtine o pasta, se adauga putina vanilie si scortisoara apoi se formeaza bilute mici care se dau prin nuca de cocos sau migdale macinate
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine...
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt . Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste . Batem untul pana se spumeaza apoi adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si...
Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la...
Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si intepam...
Am fiert laptele cu zahar si vanilie pina s-a topit zaharul. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am adaugat in laptele fiert. Am pus din nou pe foc mic si am amestecat continuu pina s-a ingrosat putin compozitia. Atentie ! compozitia nu trebuie sa clocoteasca. Dupa ce compozitia se...
Biscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o tava cu pereti detasabili am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana vom face crema putem da la frigider tava. Batem crema de branza cu mascarponele si zaharul...
Mod de preparare blat Punem la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecam continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luam din aceasta compozitie 1 cana (200 ml) in care se adaugam putina esenta de rom.Aceasta va fi siropul pentru blat. Separam...