Desert
Pagina 27 din 63
mestecam faina, sarea, cacaua si punem deoparte. Mixam untul cu zaharul si adaugam treptat cele doua oua intregi si pudra de vanilie (aprox 1/2 lingurita). Continuam sa mixam la viteza medie pana la omogenizare. Separat amestecam laptele batut cu colorantul rosu (eu am folosit praf). Reducem...
Merele se taie in jumatati, se scoate miezul (avand grija ca perete ceramane sa aiba cel putin 5 mm grosime) si se ung cu suc proaspat de lamaie. Pulpa de mar se toaca si se amesteca cu celalte ingrediente. Se umplu jumatatile de mar cu aceasta compozitie si se decoreaza cu felii de mandarina...
Se bat ouale cu mixerul, se presara zaharul, zaharul vanilat si sarea , se mai bat cateva minute. Faina se amesteca cu praful de copt, scortisoara si miezul de nuca, apoi se adauga amestecand cu mixerul in compozitia anterioara. Aluatul rezultat se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de...
Cascavalul se taie cubulete si se da la cuptorul cu microunde, pentru a se topi. Se scoate si se intinde cu ajutorul sucitorului, pe o folie alimentara, astfel incat sa obtinem o foaie de cascaval. Se lasa sa se raceasca, dupa care, fiecare dupa imaginatie, ii decupeaza pe Mickey Mouse si...
Intr-un castron se amesteca grisul si uleiul pana cand sunt bine combinate.Se adauga 1 cana de zahar,iaurtul,vanilia,scortisoara si praful de copt.Se omogenizeaza. Se pune acest aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara migdalele curatate. Se da la cuptorul preincalzit...
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intr-un vas larg se...
Se bat ouale cu zaharul si vanilie pana se fac spuma.Se adauga faina, si se amesteca foarte bine. Tava de unge cu ceara de albine si se pune cu lingurita din compozitie . Se lasa loc intre ele..Se coc cu argazul intredeschis.Cand capata o culoare aurie se scot si se desprind cu varful...
SE DA DRUMUL LA CUPTOR LA FOC MIC; SE SPALA LAMIIA SI PORTOCALA SE STERGE SI SE RADE PE RAZATOAREA MICA SE PUNE DEOPARTE; NUCA M-AM UITAT PRIN EA AM PISAT-O CU SUCITORUL SA FIE MARUNTA SE PUNE DEOPARTE PREGATIM O CESCUTA DE APA RECE O CESCUTA DE ULEI O CANA DE ZAHAR SI 2 CANI DE FAINA SE...
Cum se face prajitura cu bezea si ciocolata : Prepararea bezelei: Incalziti cuptorul la 275 de grade. Apoi se unge o tava pentru placinta cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand aincep sa se intareasca se adauga zaharul treptat (in...
Tortul este imbracat in frisca. Cele doua inimioare sunt din jeleu rosu (se gaseste la pliculet -Dr. Otker). Am preparat jeleul dupa instructiunile de pe plic si l-am turnat intr-o forma(doua inimioare unite), pe care in prealabil am uns-o cu ulei. Cand s-a intarit jeleul, am pus inimioarele...
Intii de toate, topim untul la MO sau "in baie de aburi"... (cam asa as vrea eu o baita la ora asta...), apoi il mixam impreuna cu zaharul, pina ce acesta din urma se topeste (din dragoste...) si obtinem o crema spumoasa. Intr-un castronel punem ouale dupa ce le-am dezbracat de...
Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile. Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda. Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am...
Ciocolata se topeste la bain marie cu 50 ml frisca lichida. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Restul de frisca se bate si ea spuma. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si lichiorul de ciocolata. Intr+un vas de mixer se pun frisca batuta, spuma de albusuri, galbenusurile si...
Mod de preparare tort cu zmeura si migdale Se încalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o tava în forma de inima, iar la baza se aseaza hârtie de pergament. Pentru blat: cu ajutorul unui mixer se amesteca bine untul si 140g de zahar pudra. Treptat încorporeaza...
Incalziti cuptorul dinainte la 170 C. Intr-o cratita, puneti ciocolata si untul la topit,la bain-marie. Indepartati de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Separati albusurile de galbenusuri. Peste compozitia de ciocolata, puneti faina, amestecati si apoi incorporati galbenusurile. Intr-un...
Mod de preparare Sucul de coacaze se da in fiert cu zaharul vamilat si coaja de lamaie. Se dizolva inauntru gelatina.Se inglobeaza vinul Capsunile se pun in cupe de desert taiate in jumatati.Se toarna deasupra suvul cu gelatina si se da la frigider 4 ore. Amidonul se amesteca in 3 linguri de...
Mod de preparare Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie. Se topeste untul,dar nu se lasa se se incinga. Se amesteca in ciocolata fierbinte. Cuptorul se incinge la 180C . Se tapeteaza cu hartie o forma. Se separa oualel. Galbenusurile se bat cu zahar. Se inglobeaza ciocolata,apoi...
Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara. Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas...
Batem frisca si o dam la rece. Batem mascarpone cu crema de branza si zaharul pudra, adaugam si esenta de vanilie. Amestecam crema de mascarpone cu cca 2/3 din frisca apoi impartim crema in 2 parti din care una sa fie ceva mai multa (vom folosi din ea si la imbracatul tortului). Daca vreti...
Spalam fructele si le lasam la scurs. Spalam pepenele, taiem o calota putin mai sus de jumatate. Scoatem samburii, apoi cu lingura de inghetata, scoatem cu grija bulgarasi de miez pe care ii folosim la salata alaturi de celelalte fructe. Curatam kiwi,il spalam si il taiem cubulete, scoatem...