NEGRESA CU NUCA SI CIOCOLATA
Ingrediente
150 gr unt - 1 lingura scortisoara - 10 buc. oua - 250 gr zahar - 500 gr faina alba - ulei ceasca 1 - apa ceasca 2 - 2 buc. de praf de copt - 180 gr ciocolata amaruie neagra - 1 buc. portocala - 1 buc. lamiie - 200 gr nuca - 1 lingurita esenta de lamiie de portocala si de vanilie din fiecare - 6 lingura de ulei - 100 gr ornamente pentru prajituri - cacao lingura 5 - SARE varf DE CUTIT
Mod de preparare
SE DA DRUMUL LA CUPTOR LA FOC MIC; SE SPALA LAMIIA SI PORTOCALA SE STERGE SI SE RADE PE RAZATOAREA MICA SE PUNE DEOPARTE; NUCA M-AM UITAT PRIN EA AM PISAT-O CU SUCITORUL SA FIE MARUNTA SE PUNE DEOPARTE PREGATIM O CESCUTA DE APA RECE O CESCUTA DE ULEI O CANA DE ZAHAR SI 2 CANI DE FAINA SE SEPARA ALBUSURILE SE PUN INTR-UN CASTRON MARE GALBENUSURILE SE PUN INTR-O FARFURIE ADINCA SE BAT CU TELUL ALBUSURILE DUPA CE AM PUS SUC DE LAMIIE SI UN PRAF DE SARE SE BATE O SPUMA TARE APOI AM AMESTECA GALBENUSURILE SE AMESTECA CU FURCULITA SE PUN IN ALBUSURI SE AMESTECA USOR DE JOS IN SUS SA NU SE LASE SE PUNE ZAHARUL N PLOAIE SI SE AMESTECA INCET APOI SE PUNE CITE UN PIC DE ULEI CITE O LINGURA DE FAINA SI APA;SE PUNE TREPTAT CANUTA DE ULEI FAINA SI 2 CANUTE DE APA LA FINAL AM PUS PRAFUL DE COPT STINS CU SUC DE LAMIIE; AM PUS COAJA DE LAMIIE SI DE PORTOCALA;ESENTELE DE LAMIIE DE PORTOCALE SI DE VANILIE SE PUNE UN PRAF DE SARE SE AMESTECA BINE SE PUNE CACAO SI SE AMESTECA APOI SE TOARNA IN TAVA PRAJITURA SE PUNE TOATA NUCA SE AMESTECA CU FURCULITA SA FIE PESTE TOT NUCA SE TINE LA CUPTOR 25-SAU 30 DE MINUTE LA JUMATATEA TIMPULUI SE INTOARCE TAVA SE INCEARCA CU O SCOBITOARE DACA ESTE GATA IESE SCOBITOAREA CURATA SE LASA PRAJITURA LA RACIT SE TAIE IN PATRATE SAU IN ROMBURI SE PUNE INRE-UN IBRIC 6 LINGURI DE ULEI SI UNT 150 DE GRAME SI 180 DE CIOCOLATA NEAGRA AMARUIE SE RUPE BUCATELE MICI SE TOPESTE LA FOC MIC SE PUNE CU O LINGURITA CIOCOLATA TOPITA PE FIECARE PATRAT DE PRAJITURA SE ORNEAZA CU ORNAMENTE COLORATE PENTRU PRAJITURI.CIOCOLATA SA NU AIBA LAPTE CA SE PRINDE CIND O TOPIM ESTE DELICIOASA.CIOCOLATA SE PUNE CALDA DACA SE RACESTE SE INTARESTE SI NU SE MAI INTINDE SE PUNE ULEI SI UNT SA NU CRAPE CIOCOLATA DUPA CE SE INTARESTE
Reteta trimisa de claud1a04.