Cauta in 21.052 retete

Tort cu zmeura si migdale

Ingrediente

Ingrediente tort cu zmeura si migdale Pentru blat: 140g unt 190g pudra de zahar brun 2 oua, batute 125g faina cu agent de crestere 2 linguri de lapte 100g de migdale 1/4 lingurita extract de migdale 100g zmeura 2 linguri suc de lamâie Pentru topping: 140g mascarpone 4 linguri iaurt grecesc 2 lingurite suc de lamâie si coaja rasa zahar pudra dupa gust Pentru decor: o mâna de fulgi migdale, prajite 250g zmeura zahar pudra

Mod de preparare

Mod de preparare tort cu zmeura si migdale Se încalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o tava în forma de inima, iar la baza se aseaza hârtie de pergament. Pentru blat: cu ajutorul unui mixer se amesteca bine untul si 140g de zahar pudra. Treptat încorporeaza ouale, faina în ploaie si 1 lingura de lapte. Adauga migdalele macinate, a doua lingura de lapte si extractul de migdale. Nu amesteca prea mult. Toarna jumatate din umplutura în tava pregatita, aseaza uniform 50g zmeura, adauga restul amestecului de blat, zmeura ramasa (apasându-le usor daca nu se scufunda) si lasa totul la cuptor timp de cca 35 min. Între timp, amesteca bine zaharul pudra ramas (50g) într-o cratita mica cu 2 linguri de suc de lamâie si 50 ml de apa. Se încalzeste la foc mediu, amestecând ocazional, pâna când zaharul se dizolva. Se fierbe timp de 2 minute. Dupa ce tortul este gata, scoate-l din cuptor si cât timp ce este înca fierbinte, gaureste-l din plin cu un betisor ascutit, apoi toarna siropul de lamâie deasupra. Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un gratar de sârma sa se raceasca complet. Pentru topping: amesteca pâna la omogenizare brânza mascarpone si iaurtul, apoi adauga sucul si coaja de lamâie (si zahar pudra dupa preferinta). Aseaza tortul pe o farfurie si întinde unifor topping-ul, îmbracând astfel tortul complet în alb. Pentru decor: lipeste fulgii de migdale pe marginile tortului iar în centru aseaza zmeura si presara putin zahar pudra. Daca nu gasiti zmeura proaspata, puteti folosi cirese din compot însa trebuie foarte bine scurse si uscate înainte de folosire.

Reteta trimisa de ioan25.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod