Cauta in 21.052 retete

Desert

Pagina 29 din 63
Puneti apa si zaharul la foc pentru a forma siropul. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca. Opriti focul si lasati siropul 1 minute pentru a se racori putin. Adugati apoi untul taiat cubulete si amestecati pana ce untul s-a topit in tregime....
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic pe abur amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc...
Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile...
Se pun intr-un vas ouale cu zahar si cu zahar vanilat si se bat pana se fac spuma,apoi se aduga faina si se mai mesteca un pic sa nu fie cocoloase si praf de copt,apoi se da la cuptor la foc mic.Cand este gata copt acest blat il insiropam cu siropul de al un compot de ananas si apoi il taiem...
Batem frisca lichida peste care adaugam apoi iaurtul amestecat in prealabil cu 3 linguri de zahar! Intr-un bol de inox adaugam siropul de la compotul de ananas amstecat cu cele 2 oua batute, 300 de ml lapte, coaja de portocala si esenta de migdale! Lasam compozitia sa fiarba la foc mic timp...
Punem gelatina in apa dupa care se pune pe foc zaharul cu laptele pana devine fierbinte(sa nu dea in clocot).Cand a devenit fierbinte se stinge focul si se adauga gelatina,dupa care se lasa la racit.In timp ce se raceste se bate frisca lichida pana se intareste.Cand s-a racit gelatina cu...
Toate ingredientele, in afara de dulceata de capsuni, se pun intr-un castron si se mixeaza cu mixerul pt aluat pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.Se fac bilutele astfel: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget...
Pandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui, le-am amestecat de jos in sus, am adaugat si vanilia, coaja de lamaie, faina si amidonul dat prin...
Se face mai intai crema de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca foarte bine cu mixerul si se da la frigider. Pentru blatul de tort luam ouale, 150 gr de zahar, 100 gr de faina, sarea si praful de copt stins cu putin...
Galbenusurile se bat cu 5 linguri de zahar pana ce devine o crema, apoi se adauga laptele, uleiul, faina, esenta si se amesteca pana la omogenizare completa. Se parat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar ramase. Se stinge cu putina zeama de lamaie praful de...
CUM PREPARĂM BLATUL : Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bat. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom. Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat...
Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia uscata. Se pune apa calduta si 9 linguri de ulei si se framanta. Se adauga zaharul ,sarea si se framanta bine. Se intinde foaia pe masa. Se amesteca 9 linguri ulei cu 9 linguri de faina pana se obtine o pasta si se pune peste foaia intinsa. Se ruleaza...
Se bat albusurile bine de tot cu esenta de rom(se intareste mai bine).Se adauga galbenusurile pe rand si zaharul putin cate putin.La fel si zaharul vanilat se adauga.Apoi se adauga in ploaie faina cat cuprinde.Se pune in forma dorita tapetata(patrata,rotunda sau inima ) si se da la cuptor....
Intr-o cratita se bat galbenusurile de ou cu zaharul, pana se obtine o crema. Treptat adauga si sampania. Pune cratita la foc mic, amestecand 5-6 minute. Dupa ce se raceste, se adauga intr-un bol, peste care se adauga frisca si fructele.
- zaharul se amesteca cu faina si se adauga peste lapte si punem la fiert pana se ingroasa - la sfarsit se adauga si restul ingredientelor si arome dupa preferinta (de exemplu vanilie) - intr-o tava de prajituri se asaza piscoturile inmuiate intr-un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie -...
Se face un aluat din ingredientele de mai sus, destul de consistent pentru a putea fi intinse 2 foi. Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, api se adauga ciuperca taiata si carnea cubulete.Se lasa sa se inabuse cam 10 min, apoi se adauga patrunjelul, boiaua, sarea si...
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut...
Prepari frisca urmand instructiunile de pe plic folosind laptele rece , din frigider . Adaugi intaritorul si mixezi inca 3 minute Se pune frisca la rece pana se fac celelalte ingrimente. Tapetezi tava cu folie de polietiena, Pui la scurs ananasul , treci repede piscoturile prin zeama de la...
Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor. Blatul e toarna in forma rotunda, se coace iar cand este rece se taie in doua. Crema se prepara din budinca si unt. Budinca o...
Puneti la fiert laptele cu 300 g zahar. Bateti bine bine ouale pana devin spumoase. Cand laptele fierbe si zaharul este topit adaugati treptat ouale amestecand usor. Lasati compozitia pe foc mic pana da 2-3 clocote (in jur de 10 minute). Amestecati mereu. Intr-un ibric puneti gelatina si 75...