Desert
Pagina 28 din 63
Se zdrobesc biscuiţii, se amestecă cu untul topit şi cacao. Se pune amestecul într-o tavă detaşabilă, se întinde şi se introduce în frigider. Se pun foile de gelatină la înmuiat, sucul de portocale pe foc. Se storc foile de apă şi se adaugă în sucul de...
Blatul de tort se taie in 3 parti egale si fiecare in parte se insiropeaza cu amestecul de cafea, lapte si esenta de rom si lingurita de zahar. Frisca lichida se aduce aproape de puctul de fierbere, pe baie de aburi si apoi se omogenizeaza cu ciocolata, care in prealabil a fost maruntita....
1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. 2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora. 3.Frisca se bate...
In centrul feliei de paine fa cu o forma pentru prajituri sau chiar si pentru oua, o “gaura” in forma de inimioara. Poti sa pui doar forma acolo si sa tai cu cutitul in jurul ei. Unge cu unt ambele parti ale feliei de paine, inclusiv mijlocul pe care l-ai scos. Incinge putin ulei...
Se maruntesc biscuitii in robot sau masina de cafea. Se adauga untul topit si scortisoara si se amesteca bine pana biscuitii sunt umezi. Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 26 cm; cu hartie de copt pe fund) cu biscuiti (apasati usor pe margini sa se formeze o mica...
Asezam piscoturile de sampanie pe un platou, Le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara. Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a topit cioco. Am adaugat gelatina si am omogenizat, dupa care am pus...
Bateti spuma albusurile de la cele 12 oua adaugand varful de sare. Pe un bain-marie bateti cacaua cu cele 4 pahare de zahar si paharul de apa, cand incepe sa se-ncalzeasca adaugati pe rand 8 galbenusuri si amestecati pana se-ngroase, luati 4 linguri din compozitie si puneti-le deoparte. Luati...
Mod de preparare: Puneti smantana intr-un vas si bateti bine timp de cateva minute. Adaugati branza, 40 g zahar si amestecati. Ciocolata se pune separat la bain-marie pentru a se topi. Lasati ciocolata sa se raceasca si amestecati din cand in cand apoi rasturnati-o peste compozitia din branza...
Capsunile trebuie sa fie potrivite ca marime si in stare perfecta. Ele se introduc pe jumatate in ciocolata alba sau ciocolata cu lapte, ambele incalzite in prealabil.
Preparare: cu ajutorul mixerului bateti untul pana devine o crema. Adaugati si laptele condensat si mixati in continuare. O sa obtineti o crema consistenta si catifelata. Adaugati vanilia si ouale pe rand. Faina o amestecati cu praful de copt si o adaugati in trei reprize. O sa obtineti o...
Blatul: Ouale se bat cu zaharul timp de 10 minute, pana se albeste compozitia. Faina se cerne impreuna cu cacaua si se incorporeaza jumatate din amestec in crema de oua, apoi se incorporeaza untul topit, si restul de faina si cacao. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de copt...
Se încalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o tava în forma de inima, iar la baza se aseaza hârtie de pergament. Pentru blat: cu ajutorul unui mixer se amesteca bine untul si 140g de zahar pudra. Treptat încorporeaza ouale, faina în ploaie si 1 lingura de...
Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful de copt, continuam sa batem spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, la sfarsit adaugam faina in ploaie, omogenizam cu grija, apoi turnam compozitia in forma si...
1.Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora. 2. Biscuitii se sfarama in mixer, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara. Apoi se aseaza in forma de tort si se piseaza bine. 3. Gelatina se incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe(daca o fierbem isi pierde calitatile). Se...
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pâna se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecând usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cât se încorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm...
Amesteca branza cu creme fraiche, zahar si suc de lamaie. Pune o bucata de panza intr-un bol in forma de inima, toarna crema de branza si preseaza pentru a scoate bulele de aer. Acopera cu panza si las-o sa stea la rece minim 4 ore, sa se intareasca. Pune intr-o tigaie 150 gr zmeura cu zahar...
Pt blat: Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare. Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua. Blatul se coace, intr-o forma cu hartie, 30 de minute la 180 grade. Cand se raceste, se taie pe 2 nivele intre care se pune gem, ca un sandvis. Pt...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta nu se mai simte. Apoi se adauga sucul de lamaie, cacao, faina si praful de copt. Albusurile se bat pana devin o spuma. Se adauga compozitia cu galbenusuri si se omogenizeaza. Se pune...
Intr-un vas se pune faina, peste care se adauga praful de copt, cacaoa, zaharul, untul sau margarina (la temperatura camerei), smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Se formeaza o bila care se imparte in 2 parti egale; se intind, pe rand, intre doua bucati de folie...
BLAT Se topeste ciocolata la bain-marie, impreuna cu untul, amestecand pana devine o crema matasoasa. Se lasa apoi la racit, pana la temperatura corpului, amestecand pentru a preveni formarea pojghitei. Se adauga zaharul si ouale, pe rand, cate unul. Dupa omogenizare, adaugam faina, sarea si...