Desert
Pagina 31 din 63
Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita. Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si...
Preparare compozitie: Se amesteca zaharul si ouale apoi se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit faina.Se poate folosi mixerul sau robotul de bucatarie.Se unge forma de faguri cu ulei si se coc pe ochiul aragazului. Preparare crema:Se amesteca zaharul,faina,cacaua si laptele si se pun la...
Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful de copt si mirodeniile iar la final faina atat cat trebuie ca aluatul sa poata fi modelat in bilute mici. Formam bilute mici din aluat si le coace la cuptor dupa care le scobim inauntru lasand...
Branza se amesteca cu zahar, ou, zahar vanilat, sare si stafide (dupa ce acestea au stat in prealabil in apa rece). Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale, dar si pufoasa. Se modeleaza aluatul in forma de covrig, de bilute si se adauga rand...
Acestea ne sunt ingredientele , sa trecem la treaba Din acel pachet de frisca punem intr-o craticioara 300 ml iar restul de 200 ml pastram la loc rece , pentru mai tarziu ca o sa trebuiasca sa o facem frisca. Punem in craticioara si cele 300 gr de ciocolata, si le lasam sa se topeasca ,...
Batem albusurile de ou pana obtinem o spuma ferma, adaugam treptat zaharul si amestecam bine cu albusurile batute spuma . Punem coaja si sucul de lamaie , urmata de migdalele macinate si ciocolata rasa, amestecam ingredientele pana obtinem o pasta omogena . Pe tava de la cuptor am pus hartie...
Topim mai intai ciocolata.puneti ciocolata intr-o craticioara pe baie de aburi si mestecati pana se topeste. Cand ciocolata este topita complet punem cu o lingurita in formele inimioare . Dam la frigider sa se intareasca. Punem o parte din ciocolata ramasa in strat subtire in forma inimioara...
Perele le curetati si le taiati in sferturi.Se pune unt la topit in tigaie, se arunca si eprele acolo si se intorc des ca sa le cuprinda untul.Cand s-au muiat se pune scortisoara si zahar in tigaie dupa gust, se lasa sa mai fiarba cam 10 minute. Separate se topeste cateva linguri zahar, sa...
Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc. Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute,...
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca. Apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste. Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat. Incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone. Luam o tava,nu prea...
Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt cu telul, pentru a distribui uniform praful de copt si sarea. Punem untul intr-un vas separat si incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza medie aproximativ 1 minut pana devine cremos, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 1 minut,...
Frecati galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugati cacaoa, puneti faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecati usor, de sus in jos, pentru a se ingloba albusul si a nu se lasa compozitia. Coaceti intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Pentru crema, dati nucile prin masina...
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si amidonul . Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si coaja de portocale pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza sucul de portocale amestecand in continuu. Se...
Mod de preparare : Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora ,sa se...
Se fac 3 blaturi de tort din cate 2 oua.Albusul batut spuma cu 2 linguri zahar, se pune 2 ling faina, 2 galebusuri si 2 linguri zahar, praf de copt.Se coc in tava unsa cu unosare sau acoperita cu foaie de copt. Be baie de abur se freaca 3 galbenusuri cu 200 grame zahar pana se ingroasa crema,...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine de tot spuma,se adauga zaharul se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul . Se amesteca usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile batute spuma. Se adauga faina,cacaua si prafu de copt cernute. Se amesteca usor....
Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute. Pregatim un blat: 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, amestecam usor pana la incorporarea acesteia....
Masori ingredientele cu un pahar de 200 ml. Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul. Incorporezi treptat galbenusurile si faina cernuta. Torni compozitia intr-o forma de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, 1/2 ora. Pentru crema, mixezi la bain-marie ouale...
Se curata merele si se dau prin razatoare se aduga pesmet, scortisoara si ou. Dupa ce s-a facut coca si lasata 30 de minute , se pune combinatia da mar peste coca intinsa in tava care este tapetata cu hartie. Se unge cu ulei si se pune in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
tortul rosu este un pandispan normal in care am pus sirop de afine(am zis eu ca sa iasa mai roz dar s-a facut mov in interior) si am pus visine congelate), deasupra frisca si peste frisca gelatina rosie de la dr oetker iar tortul de ciocolata, este un pandispan de ciocolata, in care tot asa...