clatite din Ardeal
Ingrediente
8 clatite pregatite dupa reteta preferata a fiecaruia (preferabil cat de subtiri) 250 de grame de branza de vaci 5 oua 2 plicuri de zahar vanilat 200 grame de smantana dulce 250 de grame de zahar stafide unt pentru uns vasul gratinabil
Mod de preparare
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa dizolvare:Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Dupa aproximativ 10 minute, cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate vasul din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua:Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.O “sectiune”
Reteta trimisa de ancastoica19.