poale in brau (branzoaice )
Ingrediente
Faina alba 450 g , Lapte de vaca 200 ml , Drojdie proaspata 50 g , Oua 5 buc , 2 pt aluat si 2 pt branza si 1 pt uns , Ulei 4 linguri Zahar 8 linguri 4 in aluat si 4 in branza Esenta de vanilie 2 buc Sare 0.5 ingurite Branza 250 g Gris 1 linguri Coajă de lămâie/portocală 1 linguri si stafide, la alegere
Mod de preparare
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si stafide. Se ia aluatul bine dospit si se fac patrate rotunduri, fiecare cum vrea si se umplu cu compozitia gata preparata.
Reteta trimisa de florin36ani.