Desert
Pagina 37 din 63
La fiecare sul de placinta se suprapun cate 6 foi, unse cu ulei sau unt topit. Ungerea se face cu o pensula, inmuiata in ulei. Se presara pe fiecare sul cate 125g miez de nuca si 125g zahar tos. Se pun sulurile in tava unsa si se rumenesc la foc potrivit.Separat, se prepara un sirop din: apa,...
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus.Se pune margarina si se freaca cu zaharul,vanilia si praful de copt,se adauga ouale si apoi faina .Se framanta un aluat si se lasa apoi cam o jumatate de ora la frigider.Dupa ce a sta la frigider se i-a aluatul si se imparte in 2 (o parte e mai...
Untul s amesteca cu 140g zahar si galbenusurile pana se obtine o crema spumoasa.Se adauga apoi ciocolata topita si amidonul si se amesteca in continuare pana ce compozitia s-a omogenizat..Se bat albusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat.Se amesteca cele doua compozitii si se toarna...
Dovleacul se spala, se curata de coaja, samburi, se portioneaza si se da prin razatoare.Intr-o tigaie se pune dovleacul, apa, zaharul. Se pune la foc mediu, se amesteca din cand in cand.Intre timp se unge un vas yena cu ulei se aseaza aluatul foietaj si se adauga compozitia de dovleac.Aluatul...
Facem peparatul pentru placinte cu lapte , cand am facut 15 buc de felie de placinte unul dupa altul la placinte punem nutela cream la care punem alune macinate, stafide, cand pe toate felile am facut asa osa arate ca un tort si interior ca la tortur invelim cu diferite creme de glazul . Este...
Se amesteca oul cu uleiul, otetul si sarea si se adauga 250 ml de apa. Se incorporeaza faina si se framanta bine. Se intinde apoi o foaie care se unge cu jumatatea din cantitatea de unt, apoi se pune la fridiger aproximativ 30 minute. Se repeta operatiunea cu untul ramas si se pune din nou la...
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga apoi untul topit si racit, laptele rece, albusurile batute spuma, zaharul vanilat si faina. Se pune totul intr-o tava tapetata si se lasa o ora la cuptor, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai de sus a cuptorului. Timp de o ora nu se deschide...
Brânza se amesteca cu stafidele,iaurtul, ouăle bătute ușor, vanilia și zaharul.
Foile se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Se unge o tava cu unt și se așează 2 foi, intre care se pune o lingura de unt.Se pun câteva linguri de brânza apoi alte doua foi...
Pt. umplutura curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand trage tot sucul.Batem bine untul cu zaharul pana se inspumeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam bine si punem toata faina.Framantam bine si...
Se tapeteaza o tava obisnuita cu fructe fara samburi, jumatati puse cu coaja in jos.
Se presara zaharul cca.200 g , grisul si margarina bucatele. Se da putin la cuptor la 150 grade C. Intre timp se face un pandispan din 5 oua: se bat albusurile cu un varf cutit sare, cu 6-7 linguri zahar...
Se rade dovleacul se amesteca cu zahar dupa gust si cu scortisoara.
Se impart foile de placinta in 3 parti egale, intr-un pachet sunt cca 12 foi asa ca o parte este formata din 4 foi.
Se unge o tava mai mare cu ulei.Se pune prima parte de foi dar se ung 2 cate 2 cu ulei. Se pune...
Mod de preparare blat:
Incalziti cuptorul.
1.Separati albusurile de galbenusuri.
2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.
3.Adaugati galbenusurile si la final faina...
Mod de preparare placinta cu carne si piure de cartofi
Piure:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Cand sunt fierti, se scurg de apa si se paseaza.
Se adauga untul, galbenusurile, sare, piper, putin...
Se stinge bicarbonatul si amoniacul in iaurt, si se amesteca cu oul.
Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine.
La final se adauga faina si se framanta pana se ia coca de pe maini.
Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, stafidele, cojile de lamaie, esenta de...
Mod de preparare : Se da branza pe razatoare, separat se amesteca ouale cu zaharul vanilat, apoi se pun peste branza rasa. Se unge tava cu cubul de unt, se intinde prima foaie, se adauga umplutura, se uniformizeaza si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se pune tava la cuptor timp de 40 de...
Se lasa la dezghetat foile de placinta. Se rad merele, se storc usor, se calesc in tigaie impreuna cu zaharul si scortisoara. Se intind foile de placinta in tava unsa initial cu putin ulei. Merele calite se amesteca si cu stafide. Umplutura se pune intre foi, depinde de cate sunt, astfel...
Amesteca faina cu sarea si praful de copt. In alt recipient freaca bine zaharul cu untul. Adauga apoi treptat ouale, unul dupa altul, folosind un mixer. Adauga esenta de vanilie. Amesteca din nou. Adauga sucul de ananas si faina, alternativ. Vei obtine compozitia pentru aluat.
Topeste...
Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, pana la omogenizare si le lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul tos pregatit, pana cand acesta se topeste. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt....
Fierbem in apa , cu sare si zahar, orezul, separat in alt vas, tot cu apa si sare, fierbem pastele. Branza o amestecam intr-un castron cu zahar, un ou, stafidele( care au stat macar o ora in apa in prealabil), zahar vanilat si iaurtul.
In forma de copt punem intai unt si-l intidem bine,...
Se pune intr-un vas faina si peste faina adaugam drojdia pe care am topit-o in iaurt caldut si zahar,mai adaugam si 1 plic de zahar vanilat ,apoi facem un aluat ,mai spre final adaugam si untul si framantam foarte bine aluatul.Apoi il lasam cam o ora sa creasca ,dupa care vom face o foaie...