Cauta in 21.052 retete

Desert

Pagina 39 din 63
Se bat bine ouale, apoi se adauga laptele si se bate pana se omogenizeaza, dupa care se adauga branza de vaci si cea de telemea sfaramata. Se amesteca, obtinand o compozitie care are consistenta unei smantani. Se unge o tava cu ulei si se incepe construirea placintei: o foaie de placinta...
-se amesteca branza cu oul batut bine cu zaharul,sarea si esentele -se unge tava cu unt sau un pic de ulei dupa care se pun 2 foi de placinta pe care se toarna o parte din compozitie si se repeta actiunea pana se termina foile de placinta si branza. -la sfarsit ultima foaie de placinta...
Foietajul se lasa la temperatura camerei la dezghetat. Merele se dau pe razatoare, se storc , se amesteca cu scortisoara, zahar. Se ruleaza cate patru foi care au fost unse fiecare cu unt in mijloc se pune compozitia in care se poate adauga si miez de nuca. Se unge aluatul cu amestecul de...
Se curata dovleacul,se da pe razatoare,se pune intr-o cratita la calit in 30 ml ulei de floarea soarelui dupa ce a fost in prealabil incins.Intre timp nuca se da la cuptor pentru a se coace cateva minute,apoi se toaca cu cutitul.Dupa ce s-a calit dovleacul se adauga scortisoara,zaharul...
se taie rahatul in bucatele mici, din oua, zahar , iaurt, margarina, faina , praf de copt se prepara un aluat ca pentru chec. Se unge apoi fiecare foaie de placinta cu 3-4 linguri din aluatul preparat, la una din margini se pune rahatul, dupa care se ruleaza foaia de placinta.Rulourile facute...
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati...
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati...
Mod de preparare Piseaza biscuitii si amesteca-i cu un­tul. Intinde compozitia pe fundul formei de copt, pe care o bagi apoi la rece. Pune stafidele in rom. Sparge ouale si bate albuşurile spuma. Bate spuma si galbenusurile, cu zaharul si zaharul va­nilat. Toarna treptat,...
1. Pentru foi, pui laptele, uleiul si zaharul intr-un vas pe foc si le lasi sa dea in cateva clocote. Dai sa se racoreasca, dupa care adaugi oul, bicarbonatul stins cu otet si faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios. Imparti aluatul in doua parti. 2. Pentru umplutura, cureti...
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora. Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura...
Mi intai se curata merele de coaja si se dau prin razuitoare la marimea dorita. Acestea se scurg foarte bine iar sucul astfel scurs il pastram. Merele razuite se aseaza pe fiecare foaie de foetaj dupa care se presara zaharul peste merele razuite. Luam fiecare foetaj in parte si il rulam...
Aluatul : Intr-un castron se pun faina , margarina , iaurtul si drojdia dizolvata in lapte . Se amesteca bine cu lingura , apoi se framanta pana rezuta un aluat consistent , nu prea tare. Aluatul se pune la frigider pana facem umplutura . Pentru umplutura : se bat ouale , se rade branza...
Se amesteca prafurile intre ele si se impart in 3 parti egale.Pe fundul tavii se pune hartie de copt iar apoi se presara uniform prima parte de prafuri.Merele rase se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat si se impart in doua parti egale.Peste primul strat de prafuri se presara( fara a...
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora. Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura...
etapa 1 Drajodia am amestecat-o cu faina. Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom. Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut. Am adaugat...
Curatam dovleacul de coaja cu ajutorul dispozitivului pentru curatat legume (asa cred ca merge cel mai usor) si il dam prin razatoarea mare. Peste dovleacul ras adaugam zaharul, scortisoara si esenta. Punem untul intr-o cratita incapatoare,adaugam si dovleacul cu mirodenii si calim...
Mod de preparare Se prepara aluatul. Se amesteca drojdia cu putin zahar pana ce devine lichida, se adauga apoi apa calduta. Se adauga cate un pic de faina. Se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la crescut. Se spala gutuile si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca gutuile...
Pentru umplutura procedam astfel: - dam branza pe razatoare - batem oualele cu un tel sau cu furculita si adaugam branza. - foile de pacinta le dezghetam si le intindem. Cum facem placinta finala: - se ia fiecare foaie si se unge cu margarina, se pune cu lingura umplutura...
Stafidele se pun la inmuiat. Se pregateste cumplutura Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei. Se pune peste foile de placinta. Se introduc la cuptor cca...
Mod de preparare Se amesteca cubul de drojdie cu 2 lingurite cu zahar alb. Se adauga 1 cana cu apa calduta si se amesteca bine, se adauga faina, treptat. Se framanta mai mult timp, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa in bucatarie, la loc cald, sa creasca aluatul....