Desert
Pagina 42 din 63
Se curata merele de coaja,se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.se pun intr-o cratita si se calesc cu 2 linguri de zahar si 1 lingura de scortisoara,timp de 15 min.Se lasa sa se raceasca.Intr-un castron se mixeza laptele cu zaharul.Se adauga ouale si uleiul,zaharul...
Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanila, esenta de rom si mirodeniile.
Intr-o tava unsa cu ulei/un/margarina se aseaza 3 foi de placinta, unse intre ele cu ulei/unt/margarina. Se aseaza un strat de branza (1/2 din compozitie), apoi se aseaza inca un strat de foi de...
Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare (Pastrati 2 mere necuratate si intregi). Puneti intr-o cratita merele rase, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati scortisoara, nuci zdrobite cu...
Se prepara umplutura amestecand:urda,4 oua,stafidele,esenta,zaharu,cateva foi de placinta rupte in
bucati si un pahar sifon.Ungi tava cu ulei si asezi jumatate de foi, pe care le ungi cu ulei,adaugi
compozitia si pui si restu de foi tot unse cu ulei. O bagi la cuptorul bine incalzit si...
O placinta delicioasa si ieftina si rapida!
Am batut ouale, am adaugat laptele batut, esenta de rom, zaharul si am amestecat cu un tel. Nu va speriati ca e prea subtire compozitia si ca o sa curga, daca aveti o tava putin mai adanca, e totul ok.
Am uns o tava cu putin ulei si am...
Se framanata un aluat din ingredientele de mai sus ,se lasa la dospit o ora apoi se intinte o foaie ,se fac fac forme rotunde de placinta sau patrate dupa preferinta fiecaruia ,se umplu cu sunca si cascaval ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se coc in ulei 2-3 minute pe ambele parti...
Mod de preparare aluat
1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la...
Se curata dovleacul se rade si se caleste cu 500 gr. zahar, se adauga scortisoara si cand se raceste compozitia se adauga si nucile.
Foile: se pune uleiul cu sarea, se adauga apa, apoi faina si se face o coca destul de tare pentru a putea fi intinsa. Separat se face din pachetul de unt...
se amesteca ingredintele pentru blat
se tapeteaza tava cu unt si faina
jumatate din compozitia de blat se pune in tava dupa care se pun merele rase si calite si se pune deasupra restul compozitiei
Se face un aluat cu o cana apa,o cana ulei drojdie un praf de sare si o lingura zahar +faina cat cuprinde.Dupa ce dospeste se intinde o foaie subtire care se unge cu ulei si se pune 1\2 din umplutura cu bostan.Se ruleaza,se procedeaza la fel si cu cealalta 1\2 de aluat si umplutura.Se da tava...
Aceasta este varianta moderna a placintelor obisnuite si comune cu branza ;-)
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am...
1. Cu ajutorul mixerului(sau cu mana) se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de apa(la temperatura camerei), pana se obtine un aluat uniform.
Acesta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
2. Merele si perele se spala, se decojesc, se curata de...
O alta varianta moderne a clasicelor placinte cu branza ;-)
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora....
Faina cernuta proaspat se pune intr-un castron. Se adauga 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale,praful de copt stins cu o lingurita de otet.
Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei intr-un aluat neted, nu prea moale, care se lasa sa se odihneasca 50 de minute.
In acest interval de...
Cureti merele de coaja,le cureti de samburi si le razi pe razatoare,iei o tava si ungi cu jumatatea de unt fundul tavii,adaugi jumatatea de zahar pe toata tava si pui merele si adaugi scortisoara,le dai la foc mic in cuptor timp de 10 minute si in timpul asta spargi ouale si separi albusul de...
1. Se amesteca faina cu ouale, praful de copt, margarina moale, zaharul pudra si praful de sare si se framanta un aluat elastic care se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se curata merele, se taie cubulete si se calesc cu zaharul timp de 5-10 minute,
apoi se adauga amidonul si...
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului.
Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou.
Se imparte coca in doua foi.
Se aseaza...
Intr-un castron mare pregatesc aluatul:
-incep cu cana de apa calduta si topesc cubul de drojdie proaspata
-iau un castron pun apa cu drojdia,amestecul de coaja de lamaie cu portocala,cana de untura topita(sa fie calduta),sare,1 ou si amestec bine cu mixerul.Treptat adaug faina iar cand...
Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti sa-l radeti in robotul de...
Faina se framanta cu ulei zahar si drojdia dupa care se lasa la dospit.
Se fierbe laptele si se adauga grisul,zaharul si zaharul vanilat,dupa gust,se amesteca pana devine o pasta mai groasa.Dupa ce aluatul este dospit,se intinde o foaie groasa de un deget,se pune intr-o tava tapetata,peste...