PLACINTA CU MERE
Ingrediente
350 gr faina
250 gr unt sau margarina
300 gr zahar
2 oua
1 praf de copt
coaja de lamaie
scortisoara
1 kg. mere
Mod de preparare
Faina cernuta proaspat se pune intr-un castron. Se adauga 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale,praful de copt stins cu o lingurita de otet.
Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei intr-un aluat neted, nu prea moale, care se lasa sa se odihneasca 50 de minute.
In acest interval de timp se prepara umplutura de mere.
Merele curatate de coaja se dau prin razatoarea cea mare. Se pun apoi intr-o cratita pe foc. Peste ele se adauga zaharul ramas, restul de unt,coaja de lamaie,scortisoara si se amesteca pana ce merele isi lasa zeama. Se iau de pe foc.
Din 2 treimi din coca se intinde o foaie care se aseaza in tava de aragaz.Pe aceasta foaie se intinde uniform umplutura, apoi se acopera cu o alta foaie facuta din restul de aluat.
Se da la cuptor la foc mediu.
Dupa scoaterea din cuptor,aproape cnd s-aracit, se pudreaza cu zahar pudra.
Reteta trimisa de MIKY75.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu fructe si iaurt
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de creveti cu telina
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pepene rosu
- Salata de rosii dulce-acrisoara