Trigoane cu branza dulce si stafide
Ingrediente
Ingrediente:
Portii:12 buc.
500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
5 ouă(2 pentru aluat,2 la umplutură,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
50ml ulei,
1 lingură coaja de lămâie,
1 lingura coaja de portocala,
500g brânză proaspătă de vaci,
50g stafide,
sare.
Mod de preparare
O alta varianta moderne a clasicelor placinte cu branza ;-)
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.
Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.
Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana.
Lasi la crescut la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)
Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.
Se fac douasprezece bilute din aluat si se formeaza trigoanele...cam greu, dar din cutit merge repede...se taie un romb din aluat care se imparte in doua pe la mijloc, dar nu se taie, se face semn. Partea superioara se taie franjuri, iar pe partea inferioara se pune umplutura. Franjurii se invart ca sa devina creti si se trag peste umplutura, lipindu-se de partea inferioara.
Se dau la cuptorul preincalzit pana se auresc frumos.
Pofta buna!
Reteta trimisa de liana10.