Desert
Pagina 43 din 63
Cureti merele de coaja,le dai pe razatoare si le calesti intr-o tigae cu 30ml. ulei,zaharul si scortisoara .Cand s-au calit le lasi sa se raceasca.Intr-o tava tapetata cu ulei asezi un strat de foi unse cu
ulei,dupa care merele calite,un alt strat de foi unse,gemul de caise si ultimul...
Am creat aceasta reteta intr-o zi in care aveam pofta de ceva dulce si nu aveam altceva potrivit in frigider. A iesit o placinta minunata !
Se amesteca oul batut cu zahar si mascarpone. Se aseaza folie alimentara pe masa de lucru, peste care se aseaza o foaie de placinta care se unge...
Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare. Se pun intr-o oala, se adauga scortisoara si 3 linguri de zahar si se pun la calit la foc potrivit. Se calesc un pic (nu foarte mult) si se lasa sa se raceasca.
Primul aluat se face din 20 linguri de apa, 20 linguri ulei, 4...
Foile de placinta le lasam sa se dezghete la temperatura camerei,intre timp noi ne ocupam de compozitie,pentru inceput punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu putin rom. Branza pusa intr-un bol o amestecam cu zaharul,cu ouale si mirodeniile aferente amestecam pana se incorporeaza...
Amestecati ingredientele uscate, taiati in interiorul lor margarina sau untul pana la obtinerea unei granulatii fine, apoi framantati foarte rapid cu oul si cateva linguri de lapte, pana se aduna toate ingredientele intr-o bila de aluat. Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel...
ALUATUL,PUNEM IN CASTRON MARE ,1 OU,15 LINGURI ULEI,15 LINGURI DE ZAHAR,15 LINGURI DE LAPTE(CALD),BATEM CU MIXERUL PINA SE TOPESTE ZAHARUL,CAND SA TOPIT ADAUGAM FAINA IN PLOAIE SI BICARBONATUL SI FRAMINTAM PINA OBTINEM UN ALUAT CONSISTENT SA NU SE LIPEASCA DE MANA, DIN CARE SA FACEM 2 FOI.IL...
Foile Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Umplutura Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Se poate rade si in robotul...
1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului.
2. Incalzeste cuptorul la 200°.
3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in...
Dacă te-ai săturat de toate reţetele tradiţionale de deserturi, Eva.ro îţi propune să prepari acest tort rapid şi delicios recomandat de celebrul bucătar Gordon Ramsay.
Ai poftă de ceva dulce care se prepară foarte rapid? Eva.ro îţi recomandă un desert delicios şi rapid cu zmeură, biscuiţi digestivi şi nuci caju. Fără foc şi fără produse lactate!
Deoarece meteorologii au anunţat pentru acest weekend temeperaturi de peste 30 de grade, ne-am gândit să vă oferim o reţetă de îngheţată.
Bucătăria chinezească este unică prin folosirea unor mirodenii deosebite, iar gogoşile fac parte din reţele clasice foarte uşor de preperat.
Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dulci deserturi, baclavaua poate fi mâncată la orice oră din zi şi din noapte.
Este un desert foarte delicios, care se prepară uşor şi nu este deloc costisitor.
Potriviţi şi dimineaţa, la micul dejun, şi ca gustare între mese sau „ceva bun“ pentru musafiri, biscuiţii te scot de multe ori din încurcătură. Mai ales dacă sunt făcuţi chiar de tine, cu un efort minim, vei avea un rezultat peste aşteptări.
Este un preparat răcoritor şi simplu, al cărui inconvenient este timpul prea mare de aşteptare.
Ai poftă de un desert cremos, cu foietaj şi o aromă delicioasă de prune? Eva.ro te invaţă să prepari o tartă rapidă cu prune care nu necesită multe ingrediente şi va încânta pe toată lumea.
Panna cotta este un desert italienesc, provenit din nordul Italiei. Numele său, "smântână gătită", spune totul despre realizarea sa. Şi chiar dacă acum se face panna cotta cu vanilie sau cu ciocolată, reţeta tradiţională este simplă, fără nici un fel de arome, şi este servită cu...
În aceste zile caniculare parcă nimic nu mai reuşeşte să ne răcorească. Dar ce zici de o saltă de fructe ornată cu îngheţată?
Au venit zilele caniculare, iar pe aşa vreme nimic nu merge mai bine decât o îngheţată care să te răcorească. Iar dacă aceasta este servită cu fructe, gustul ei este mai bun şi mai răcoritor.