Cauta in 21.052 retete

Pepene galben cu îngheţată

Au venit zilele caniculare, iar pe aşa vreme nimic nu merge mai bine decât o îngheţată care să te răcorească. Iar dacă aceasta este servită cu fructe, gustul ei este mai bun şi mai răcoritor.

Ingrediente

1 pepene galben
75 grame căpşuni
300 grame îngheţată
100 grame zahăr
3-4 linguri de lichior
2-3 linguri de frişcă

Mod de preparare

Dificultate: medie

Se taie pepenele galben în două bucăţi aproximativ egale şi se curăţă de seminţe, lăsând un gol în mijlocul fructului. Se taie un căpăcel din fundul pepenelui, pentru a se fixa pe farfurie.

În golul format se pune îngheţata, iar apoi se introduce timp de 15 de minute la congelator. În acest timp, căpşunile se lasă la frigider, într-un bol, fiind stropite cu zahăr şi lichior.

Înainte de servire, pepenele şi îngheţata se ornează cu frişcă şi căpşuni.

Comentarii (1)

  • evamonica  pe 12 iul 2012, 17:42
    Excelent

    Usor de facut si foarte bun ptr zilele caniculare.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod