Pepene galben cu îngheţată
Au venit zilele caniculare, iar pe aşa vreme nimic nu merge mai bine decât o îngheţată care să te răcorească. Iar dacă aceasta este servită cu fructe, gustul ei este mai bun şi mai răcoritor.
Ingrediente
1 pepene galben
75 grame căpşuni
300 grame îngheţată
100 grame zahăr
3-4 linguri de lichior
2-3 linguri de frişcă
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se taie pepenele galben în două bucăţi aproximativ egale şi se curăţă de seminţe, lăsând un gol în mijlocul fructului. Se taie un căpăcel din fundul pepenelui, pentru a se fixa pe farfurie.
În golul format se pune îngheţata, iar apoi se introduce timp de 15 de minute la congelator. În acest timp, căpşunile se lasă la frigider, într-un bol, fiind stropite cu zahăr şi lichior.
Înainte de servire, pepenele şi îngheţata se ornează cu frişcă şi căpşuni.