Desert
Pagina 38 din 63
Se unge cu unt sau ulei un vas de iena.
Foile se dezgheata, se iau 6 foi, se ung cu unt si se presara cu zahar una cate una, si se asaza una peste alta in vas, acoperind si peretii laterali.
Iaurtul se amesteca cu ouale intregi, cu 150 gr de zahar (restul de 100 de gr este pt foi) si...
Se bat albusele bine pana sta teapan pe tel, se adauga apoi zaharul si se mai bate putin. Se adauga pe rand cate un galbenus, apoi faina, iar la urma praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa cu margarina sau unt si se tapeteaza cu faina. Cand aluatul prinde putina crusta, se adauga...
Intr-un blender se pun untul, faina si zaharul si amestecati pana obtineti o consistenta dorita . Transferati in alt vas, adaugati oul, sarea si apa si amestecati cu un mixer cam 3 minute si obtineti aluatul, care se tine la frigider macar o ora. Dupa care trebuie sa-l tineti la temperatura...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Spala prunele, taie-le pe jumatate si scoate-le samburii. Taie apoi prunele in sferturi. Pune prunele intr-un bol, adauga peste ele zahar,faina, sare si esenta de vanilie . Amesteca bine totul cu o spatula.
Unge tava de copt cu putin unt si...
Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si amestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu...
Mod de preparare aluat
1. Amestecam intr-un castron sarea, faina si zaharul, apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2. Adaugam galbenusurile si apa rece. Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la...
Aluatul se pregateste in mod obisnuit (faina, apa, ulei) si se tine frigider jumatate de ora, inainte sa intindeti foile de placinta.
Amestecam nuca macinata cu smochinele date prin masina (sau maruntite), adaugam zaharul si stropim cu esenta de rom, pana cand se omogenizeaza....
Foietajul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Merele se curata si se dau prin razatoare. Intr-o cratita se pune untul, apoi se pun merele, zaharul, scortisoara, nucusoara si romul. Se lasa circa 10 min sa se caleasca. Se iau foile de foietaj, se ung cu ulei, apoi se pune...
Legumele se fierb 5 minute in apa ușor sărată. Se scurg.
Ouăle se bat cca.5 minute, se incorporează iaurtul, brânza rasa, uleiul. Se omogenizează. Se adaugă legumele scurse, eventual sare și praful de copt.
Faina cernuta se adaugă treptat astfel ca aluatul obținut sa fie...
Crusta:
Faina se amesteca cu sarea intr-un castron si se adauga untul rece, taiat in bucatele. Se taie untul in compozitie cu doua cutite sau cu furculita pana cand ajunge sa aiba un aspect nisipos, granulat . Nu se lucreaza cu mainile pentru ca untul s-ar topi si aluatul si-ar pierde...
Se separa ouale - se bat bine albusurile spuma tare -cu putina sare ( ca pentru bezea).
Se amesteca bine galbenusurile su zaharul pana se deschid la culoare , se adauga uleiul in ploaie si se mixeaza bine pana se incorporeaza complet, se adauga esentele si zaharul vanilinat, se adauga si...
Foile de placinta le lasam la temperatura camerei sa se decongeleze ,intre timp pregatim branzica pe care o amestecam cu zaharul,ouale si coaja rasa de lamaie si portocala si zaharul vanilat as fi adaugat si stafide dar am unu mofturosi care le uras insa eu le recomand cu drag in placinta cu...
Mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul amestecand energic, incorporeaza faina cernuta cu un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat bine legat. Lasa-l la rece 30 de minute.
Separat, topeste untul si zaharul. Adauga caisele taiate in sferturi si lasa-le pe foc pana se...
Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, arahidele prajite, stafidele care au fost rehidratate in alcool, zeama de lamaie, praful de sare. Foile de placinta de impart in doua; se ia cate o foaie din prima jumatate si se pune pe tava si se unge cu unt...
Sarea si faina se dac o coca caer se imparte in 3 parti egale.Branza ,ouale si smantana se amesteca bine.Se unge tava cu margarina,se intind 3 foi ,se ung cu margarina,se pune branza pe fiecare si se baga la cuptor.
Se curata dovleacul de coaja,se da pe razatoare si se pune zaharul peste elk si se caleste un pic pe foc.Se lasa sa se raceasca.
Se dizolva drojdia in putina apa calda si se pune in mijlocul fainii ,se amesteca cu putina faina si se lasa la dospit circa 30 minute,apoi se framanta un aluat....
Foile de torturi cumparam desfacem intre ele punem alune macinate, ciocolate taiate in bucati si frisca , dupa cand fiecare este refer la foaie facute punem unul pe altul si cand totul este pus asa inapoi de cum am cumparat , dar bineinteles asa zis sortimentele sint puse intre ele esterior...
Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le...
Faina, apa si sarea se framanta pana cream un aluat bun de modelat. Acest aluat se lasa la dospit cateva minute. Intre timp pregatim umplutura. Se amesteca ouale cu branza razuita si cu smantana pana se creeaza o pasta omogena. Cand aluatul este gata dospit intindem foi mai groase si dam...
Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le...