Desert
Pagina 41 din 63
Este populara placinta cu branza (cu mici adaugiri din partea mea ) si este coapta in forma de chec !
Cireselor le scoatem samburii si le rupem / taiem jumatati.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si nuca de cocos.Adaugam cele 4 oua intregi si omogenizam bine....
Se pregatesc intai fructele; sunt de preferat cele mai acrisoare, se scot samburii si se taie cubulete, sau felii subtiri. Se poate face cu un singur fel de fructe sau le poti combina.
Acum ne ocupam de crema: se amesteca toate ingredientele: 3 oua batute, 8 lg zahar, iaurtul,...
Nucile se coc pentru 10 minute la cuptor. Dupa ce se mai racesc se freaca intre maini, pentru a se da coaja jos. Se toaca marunt. Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se taie in bucatele mici de 1 cm. Se pun la calit impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand. Se lasa...
Mai intai spumam untul cu zaharul si vanilia, apoi adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem un aluat omogen.
Pregatim tava (una rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), respectiv tapetam fundul cu hartie de sopt si marginile le dam cu unt...
Miezul de nuca se marunteste si se da un pic la cuptor.
Dovleacul se da prin razatoarea mare, daca vi se pare ca isi lasa prea multa zeama il stoarceti un pic in maini, dar e bine sa ramana un pic de tot zemoasa ca alunceca mai bine pe gat placinta.
Dovleacul razuit se amesteca cu circa...
- foaia:
se pune la fiert cescuta ce ulei cu cea de apa( cantitatea de ulei trebuie sa fie egala cu cea de apa).Dupa ce a clocotit se lasa sa se raceasca( sa nu se opareasca faina) si se amesteca cu faina(cata faina cuprinde pt un aluat nu foarte tare)
Se imparte aluatul in doua si se...
mixati ouale cu zaharul si cu un praf de sare,pana devine ca o compozitie consistenta/Separat amestecati iaurtul cu grisul ,cu coaja de lamaie si cu stafidele care au fost tinute in esenta de rom apoi adaugati acest amestec peste ouale batute.Se unge o tava cu unt.Inumarati foile de placinta...
Curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea cu gauri mari.
Amestecam pulpa cu zaharul si untul taiat in bucatele si il punem intr-o cratita incapatoare pe foc mic. Il calim cca 15 minute dupa care stingem focul si lasam dovleacul sa se raceasca complet.Topim untul si il lasam...
se face un aluat din : făină ,drojdie,ouă, ulei
se prepară un amestec de mere ,zahăr ,scorțișoară
se așează in tavă un strat de margarină ,1/2 din aluat , compoziția de mere , apoi 1/2 aluat
etapa 1
Drajodia am amestecat-o cu faina.
Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.
Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom.
Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut.
Am adaugat...
Spalam si lasam la inmuiat stafidele, in apa cu jumatate sticluta de esenta de rom.
Amestecam branza de vaci cu 3-4 linguri de zahar, depinde de gust. Punem stafidele scurse bine si cealalta jumatate de esenta de rom si omogenizam bine.
Ungem fiecare foaie cu ulei si le suprapunem....
Se pune intr-un castron o ceasca cu apa, una cu ulei, un praf de sare si faina cat cuprinde pentru a face o coca nu foarte tare. Ingredientele se omogenizeaza foarte repede. Se pune aluatul putin la frigider, pana se pregateste dovleacul.
Eu am taiat dovleacul in felii groase,apoi...
Intr-un vas unde am pus 1 kg faina, amestecam drojdia inmuiata in lapte si putin zahar.Punem 2 oua, putina sare si lapte sau apa daca mai e nevoie sa iasa un aluat potrivit de intins.Lasam la dospit o ora la loc caldut.Dupa o ora intindem aluatul cu facaletul pe un lopitau, dam forma unei...
Pentru aluat framantam ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat,invelim aluatul intr-o folie alimentara si il introducem 30 minute la frigider.
Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara....
Se framanta intr-un lighean aluatul format din faina, 3 oua, drojdie, sare, laptele caldut si 2 linguri de zahar.
Daca mai este nevoie, mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de maini.
Se lasa aluatul la dospit in loc ferit de curent, timp de 30 de minute.
Intre...
Maruntaiele se spala in cateva ape reci, dupa care se oparesc in apa clocotita.
Apa rezultata de la oparirea maruntaielor de miel se arunca, apoi acestea se se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa clocoteasca timp de aproximativ 30 de minute.
Maruntaiele se scot din apa in care au...
Se intinde aluatul se aseaza intr-o tava rontunda,se indeparteaza excesul de aluat ,apoi se intinde sub forma rotunda.Se inteapa cu furculita aluatul din tava se aseaza nucile macinate amestecate cu zahar si ciocolata rasa,deasupra se aseaza felii de portocala ,se pune restul de aluat...
Eu pregatesc placinta asa: branza de vaci o amestec cu zaharul, vanilia, stafidele, coaja de lamaie, bat 4 oua si le amestec in branza. Apoi iau cate 2-3 foi de placinta pe care le-am tinut la temperatura camerei sa se dezghete, le ung cu ulei, adaug amestecul de branza, le rulez, le asez in...
Se bat putin ouale(6 oua),pentru a se desface,se adauga in iaurt,se pune zaharul,stafidele,zaharul vanilat,coaja de lamaie.Se amesteca.
Se aseaza in tava unsa cu ulei 3-4 foi de placinta unse fiecare cu ulei.Eu le asez astfel incat sa depaseasca marginile tavii in toate directiile.Se...
Dovleacul se taie cubulete si se fierbe. Intr-o cratita se pune uleiul, dovleacul racit, zagarul, coaja de lamaie, marul ras, si se amesteca pana se paseaza bine. Se scot 3 foi de placinta , se stropesc cu putin ulei si se pune din compozitie dupa care se ruleaza. Se fac 2-3 rulouri in...