Cauta in 21.052 retete

Desert

Pagina 40 din 63
Totul deja este explicate la subiectul ingrediente.
Aluatul se pregateste astfel: Faina se cerne intr-un castron, iar in mijlocul acesteia se face o mica adancitura unde se pune uleiul si un praf de sare. Se framanta astfel aluatul, adaugand apa calduta. Se pune la fiert apa cu jumatate din cantitatea de zahar si coaja rasa de lamaie...
Prima data pregatim umplutura: Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras). Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara. Lasam dovleacul pe foc pana scade apa...
Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se trece pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu gris si zahar. Se incinge cuptorul mediu si se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se amesteca untul moale cu zahar pana se dizolva zaharul dupa care se adauga ouale, coaja si zeama...
Foile Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Umplutura Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti...
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compozitie pastram deoparte o cana pe care o adaugam la sfarsit. Impartim foile de placinta in jumatate si le ungem cu...
Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahar si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul. Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia...
intr-un vas adins se amesteca untul, margarina si zaharul,pina se inmoaie bine,se agauga un praf de sare si se omogenizeaza rapid. se adauga ouale ,unul cite unul, se mesteca bine si se toarna faina in ploaie. in aluat se amesteca si nucile sfarimate, si esenta de lamiie.Pe o tava neunsa se...
1. Preparati blatul astfel: Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti abusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma ferma. Separat bateti galbenusurile pana se omogenizeaza, adaugati apoi treptat uleiul si mixati in continuare pana cand grasimea este complet incorporata,...
Lasati foile de placinta sa se decongeleze,preparati repede umplutura,amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.Bateti ouale cu un tel.Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.Amestecati bine, aceasta va fi umplutura. Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava...
La aluat se amesteca toate ingredientele pana rezulta o coca potrivit de tare, se lasa o jumatate de ora la frigider, se intind doua foi, se aseaza prima in tava unsa cu margarina, se presara pesmet, dupa aceea merele preparate, se intinde cealalta foaie, se inteapa usor cu furculita si se da...
Dovleacul se curata de coaja, il dam pe razatoare sau il taiem cu ajutorul robotului de bucatarie. Calim dovleacul si il "condimentam" dupa gust cu scortisoara, zahar si un praf de sare. Indepartam surplusul de suc, pe care dovleacul si-l va lasa. Dizolvam drojdia si framantam un...
Frecati untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugati galbenusurile, unul cate unul. Separat bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea si incorporati-le delicat in amestecul obtinut anterior. Adaugati treptat faina, amestecand incontinuu, apoi turnati aluatul intr-o forma de aprox 25-30...
Mod de preparare : Amestecati untul cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o...
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat. Se pastreaza albusul de la un ou. Se imparte coca in doua foi. Se...
Mod de preparare: Foaia de foietaj se taie pe jumatate si prima jumatate se mai intinde putin cat sa acopere o tava de tarta. Se imbraca o tava de tarta unsa cu ulei cu prima bucata de foietaj. Branza dulce se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, apoi se pune...
Se prepara merele: se curata de coaja, se razuie si se calesc impreuna cu 6 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Pentru aluat, se separa ouale. Galbenusurile se freaca impreuna cu 6 linguri de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga 100 gr margarina topita. Albusurile...
Mod de preparare: Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt. Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt. Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă. Se ia cu mâna aluat, se face o mică...
Scoatem pachet de foietaj din congelator cu niste ore-n urma, dupa care ne apucam de branza, o punem intr-un vas mare, spardem 5 oua, adaugam frunzele de menta verde in branza, adaugam si stafide aurii, 10 linguri cu zahar si la sfarsit 10 linguri ochi cu sirop de menta. Amestecam toate...
Punem la dezghetat foile de placinta. Batem bine 4 oua cu 2 ling.miere,3 plicuri zahar vanilat,adaugam branza de vaci,jumatate din iaurt,1 ling.de smantana,rasatura si stafidele la sfarsit(ele nu trebuie inmuiate...se umfla pana se coace placinta ca au in ce). Punem o foaie de...