Reţetă vegană fără foc: Cheesecake delicios şi cremos cu zmeură
Ai poftă de ceva dulce care se prepară foarte rapid? Eva.ro îţi recomandă un desert delicios şi rapid cu zmeură, biscuiţi digestivi şi nuci caju. Fără foc şi fără produse lactate!
Ingrediente
Ingrediente pentru crustă
- 2 căni cu biscuiţi digestivi, măcinaţi
- 1/4 pachet de unt nesărat
- esenţă de vanilie
- 3 linguri cu zahăr brun sau miere de albine.
Ingrediente pentru cremă
- 2 căni cu nuci caju înmuiate 3 ore în apă
- 1 cană cu zmeură proaspătă sau congelată
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1/2 cană cu miere de albine sau zahăr brun
- 1/2 cană cu ulei de cocos sau de palmier
- puţină esenţă de vanilie
- puţină apă.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 20 minute
Biscuiţii măcinaţi se amestecă cu untul topit, esenţa de vanilie şi zahărul, după care se presează în forma pentru tort. Înainte de a aşeza crusta, tapetează tava cu puţin unt şi aşază pe fund foaie de copt. Se lasă la frigider până termini crema.
Se mixează toate ingredientele în blender până obţii o cremă omogenă. Se toarnă peste crustă şi se lasă la frigider câteva ore. Se ornează cu zmeură sau un sirop preparat din zmeură plus miere de albine.