Inimioare cu bezea
Ingrediente
Pt. blat:
250 g nuci,
150g zahar,
un albus si jumatate,
vanilie,
coaja de lamaie,
50g faina,
sucul de la o portocala mica.
Pt. glazura:
1 albus,
4-5 lg zahar pudra,
zahar vanilat,
cateva picaturi de zeama de lamaie.
Mod de preparare
Se amesteca nucile macinate cu zaharul, albusul-acum eu am pus jumatate din cantitatea din ceasca, ca v-am spus ca aveam patru albusuri...zaharul vanilat si faina.
Trebuie sa se formeze ca un aluat pe care sa-l intinzi...cu toate cele doua albusuri nu s-a legat si-atunci, avand exprienta de la umplutura cu nuca si suc de portocala de la mucenici, mi-am zis sa procedez intocmai, astfel incat am stors repede o portocala mica si am adaugat sucul in compozitie si gata aluatul!!!...
Am pus pe fundul tavii o foaie de copt, dupa ce am uns tava cu putina margarina sa tina hartia ca stiam ca am de intins...si am nivelat compozitia inalta de 1.5 cm cu cutitul meu de silicon.
Apoi am luat forma de inimioara, am scufundat-o in zahar praf si am stantzat inimioare in compozitie. Bine si apasat!
Glazura...am batut restul de albusuri, cred ca doua, desi nu pot sa jur ca am putut sa iau cu lingura fix doua albusuri, astfel incat sa mai ramana inca doua, dar aproximativ...asa...le-am batut cu cateva picaturi de otet, intotdeauna pun in albusuri, apoi zaharul, dar am pus catitate dubla vreo 8 lg, un plic de zahar vanilat si am stors putin o jumatate de lamaie...cateva picaturi.
Am pus spuma de albusuri intr-o punga si am taiat putin de tot un colt.
Si m-am dus cu glazura de jur imprejurul inimioarei, vreo trei randuri asa...ca au iesit mai inalte.
Se introduce tava la cuptor la un foc slab unde se tine 20-25 d minute pana cand glazura se intareste, fara insa sa se ingalbeneasca. Eu le-am lasat vreo ora, pt. ca al meu cuptor nu arde...
Se scot cu grija de pe tava dupa ce s-au racit.
Reteta trimisa de liana10.