placinta adaptabila
Ingrediente
Daca este desert ,bineinteles ca o vom face cu branzeturi dulci de prin frigider,cu dulceturi sau gemuri,sau cu fructe din compoturi proaspete sau de sezon,imbogatite cu aromele preferate de vanilie sau migdale etc
Daca este aperitiv,se va face cu tot felul de legume si carnuri in genral de pasare,pui sau curcan,si cu foarte putina afumatura de vreun neam,codimentate adecvat,cu sare,piper,tarhon,busuioc,sau oregano uneori.
Pentru ambele variante mai este nevoie de aluat foiitaj si doua oua de uns pe deasupra,de putina margarina,si ceva unt si de vreo cateva oua de pus in compozitie,poate si doua linguri de faina,putin ulei si cam atat.
Mod de preparare
Placinta desert.
Se amesteca branza cu zaharul dupa gust si cu esentele,se mai adauga ouale si fructele si compopzitia astfel obtinuta se aseaza intr-o tava pe fundul careia a fost asezata in prealabil jumatate din aluatul de foitaj.
Deasupra se pune cealalta jumatate de aluat foitaj,si se inteapa pe alocuri cu furculita,sau mai exista variata fasiilor de aluat puse sub forma de grilaj.
Se bat doua oua si se unge placinta,apoi se da la cuptor la foc mediu timp de 30 de minute.
Placinta aperitiv
Se taie ceapa marunt,se caleste in ulei si\unt,apoi se adauga carnea taiata marunt si cu afumatura,se lasa 2-3 minute ,se adauga un pahar de apa sau supa de pui,si se lasa sa fiarba 15 minute.
Apoi se adauga legumele,de preferat mazare,se amesteca,se poate adauga si o lingura doua de faina .se codimenteaza si apoi compozitia astfel formata se toarna intr-o tava in care in prealabil s-a intins o jumatate din aluatul de foitaj.
pe deasupra se intinde cealalta jumatate de foitaj,se inteapa pe alocuri si se da la cuptor la foc mediu,timp de 30-40 de minue
POFTA BUNA!!!!
Reteta trimisa de skyback.