Cauta in 21.052 retete

Aperitive

Pagina 7 din 21
Merele le dam pe razatoarea mare, iar telina si morcovii pe razatoarea mica. Amestecam cruditatile cu maioneza si pregatim feliile de paine pt tartine. Taiem bagheta felii si le asezam intr-o tava de cuptor si lasam pana se rumenesc. Punem pe felii salata de cruditati si ornam cu feliute...
Boabele de soaia se pun la inmuiat cu o searainainte,a doua zi se scurg si se fierb. Dupa ce boabele de soia sunt fierte bine,se scurg,se mixeaza adaugand incet si cantitatea de ulei si suc de lamaie dupa gust.Se sareaza dupa gust si se adauga ceapa tocata fin.
Cu o seara inainte se pune nautul la inmuiat in apa rece.A doua zi se scurge si se mixeaza cu ceapa taiata,patrunjelul si coriandrul tocat si usturoiul pisat. Trebuie sa se obtina o pasta consistenta,in care se adauga boiaua,sarea si piperul. In timp ce se incinge uleiul,cu mana umeda se...
Ai nevoie de o idee pentru a prepara o reţetă rapidă de post? Eva.ro îţi recomandă un pateu vegetal de linte portocalie plin de proteine, fibre şi foarte săţios.
Preparare; Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence. Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita...
Un platou festiv minunat pregatit in 5 minute! Ingredientul principal, branza cu usturoi si ierburi pe care o puteti face din branzica proaspata de vaci, in care adaugati 2-3 catei de usturoi si ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Pe fiecare chips se pune o gramajoara de branzica , o...
Tonul se pune la scurs. Conserva a avut 185g, deci eu am cam dublat cantitatile la celelalte ingrediente ;-) Ceapa curatata si castravetele se dau pe razatoarea mica, apoi se scurg bine de tot de zeama. Sunca se da tot pe razatoarea mica. Untul se spumeaza impreuna cu galbenusul fiert-pe care...
Preparare blaturi din paine: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand...
Canape-cu accent pe ultimul e- este denumirea originala, franceza, a oricarui antreu care se ia cu degetele si se mananca dintr-o imbucatura ;-) 1.Se fierb separat ouale si orezul, se pune tonul la scurs. Se taie ceapa si usturoiul marunt. Dupa ce au fiert ouale, se lasa in apa rece sa se...
Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas incapator, se amesteca si se formeaza o bila. Se lasa la odihna 30 de minute. Apoi, aluatul se imparte in trei si din prima bucata se formeaza bilute care se pun in fiecare adancitura din tava. Eu am o tava speciala pentru minibriose, dar...
Am dat la blender compozitia si am lasat-o sa se odihneasca o ora, apoi am facut clatitele. Crema de branza cu smantana a fost de la Apetito si n-am facut decat sa adaug marar taiat marunt. Somonul putin, doar 150g, mi-ar fi trebuit 300g dar a fost bine si asa, o sa vedeti. Fiecare clatita am...
Samburii de nuca se pun intr-o tigaie fara grasime si se tin pe foc mic pana se desprinde coaja de pe ei. E important ca toti samburii sa fie albi,decojiti ca sa nu compromita culoarea roz a mousseului. Somonul se taie fasii si se pune in blender impreuna cu samburii de nuca, untul, zeama de...
1. Pe o folie alimentara transparenta suficient de lunga si lata se asaza somonul astfel incat fiecare felie sa acopere putin din alta felie. Eu nu am facut decat sa transfer somonul pe folie, era perfect aranjat. 2.Branza se mixeaza cu smantana si se potriveste de sare. Se adauga si mararul....
1.In apa clocotita se fierb buchetelele de brocoli pentru 5 minute, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. 2.Intr-un vas se pun ouale si se bat ca pentru omleta. Se potriveste gustul de sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa care se adauga, pe rand, faina cernuta cu praful de...
1. Se fierbe orezul in 600ml de apa cu doua linguri de ulei timp de 20 de minute. Sau folositi ca si mine, o punga de orez prefiert de 125g, pe care-l lasati in apa fierbinte timp de 8-12 minute, dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa se sa raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute,...
1.Se scoate carnea de pe os cu un cutit ascutit,apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita marunta. Painea veche se inmoaie in apa rece apoi se preseaza in maini pana eliminam pe cat posibil apa. Mararul se taie marunt,usturoiul curatat se zdrobeste bine. Se amesteca carnea tocata de...
1.Se curata miezul de avocado cu o lingurita apoi il mixam impreuna cu varfurile verzi de busuioc,o lingura de ulei de nuci si cu sucul de la o lamaie verde.Potrivim de sare dupa gust.Taiem mai marunt morcovii si pastaile de fasole scurse bine apoi amestecam cu sosul de avocado. 2.Pe fiecare...
Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana. Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si piper...
Bagam biscuitii sarati la robot si ii macinam. Amestecam biscuitii cu untul la temperatura camerei si ii punem pe fundul unei forme cu pereti detasabili presandu-i cu o spatula ca sa acopere intreaga suprafata si sa ii nivelam. Frecam crema de branza cu smantana. Adaugam mararul tocat marunt,...
Pregatesti aluatul pentru tarta amestecand ingredientele mentionate mai sus si il dai la rece pentru o oră, după care il întinzi bine cu sucitorul şi il pui in tava tapetată cu unt şi făină.Inţepi aluatul pus in tava cu furculiţa şi il acoperi cu o foaie de copt peste care pui...