Cauta in 21.052 retete

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Ingrediente

un somotei de cca 1kg(somn mai mic de greutate),400 g sparanghel varfuri tinere,sau conservat,100 g bacon feliat,4 linguri de ulei extravirgin,un catel de usturoi,un paharel de vin alb,sare,ierburi de Provence,3-4 scobitori bambus

Mod de preparare

Preparare; Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence. Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs. Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin. Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie. Pofta buna!

Reteta trimisa de anisoaraursan.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod