Frittata cu cartofi și busuioc
Frittata este alternativa perfectă pentru clasica omletă. O poți pregăti de seara astfel încât să fie gata la micul dejun, dar poate fi în același timp și un fel principal la cină. Iată cum să faci frittata cu cartofi și busuioc:
Ingrediente
110 g unt nesărat
4 cartofi curățați și tăiați în cubulețe de 1 cm
8 ouă mari
420 g brânză ricotta
330 g brânză Gruyere sau cașcaval ras
1/2 linguriță cu sare
1/2 linguriță cu piper măcinat
un pumn de frunze de busuioc proaspăt, tocate mărunt
45 g făină
3/4 linguriță praf de copt
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1 oră
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Topește 45 g de unt într-o tigaie pentru omletă cu diametrul de 25 cm, care poate fi pusă la cuptor.
Adaugă cartofii și prăjește-i până când se înmoaie, aproximativ 10-15 minute.
Topește restul de unt într-un vas mic, în cuptorul cu microunde.
Bate ouăle, apoi adaugă ricotta, cașcavalul, untul topit, sarea, piperul și busuiocul.
Presară făina și praful de copt și amestecă pentru a le încorpora în compoziție.
Toarnă amestecul de ouă peste cartofi și apoi așază tigaia în mijlocul cuptorului.
Coace frittata până când se rumenește, aproximativ o oră.
Se va umfla puțin și va fi fermă la mijloc, iar atunci când înfigi cuțitul în ea, va ieși curat.
Servește fierbinte.