Cauta in 21.048 retete

Aperitive

Pagina 6 din 21
Se taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam maxim 5 min sa se patrunda aromele. Am mai pus putina sare (aveti grija ca branza e destul de...
Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare (cu gauri mari). Faramitam branza cu o furculita sau o dam tot pe razatoarea mare. Punem intr-un castron faina, adaugam apoi praful de copt si omogenizam bine. Mixam bine ouale intr-un castron, pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin...
Spalam pieptul de pui si pipotele, iar ficateii se curata de pielita si se pun in lapte. Fierbem pieptul de pui si pipotele. Ficateii se fierb in lapte (asa vor avea un gust deosebit). Dam prin masina de tocat amestecul de picatei, pipote si pieptul de pui si le amestecam. Spalam si tocam...
Urzicile se spală bine și se scurg, apoi se fierb în apă cu sare până sunt pe trei sferturi făcute. Se scot din zeamă și se lasă la scurs. Ceapa tocată fin se călește în unt, într-o tigaie cu fundul gros, la foc foarte mic, mestecând întruna cu...
Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte. Se aduna spuma si cand sunt fierte pe jumatate se adauga ficatul spalat si scurs bine. Cand sunt fierte se lasa la racit apoi se toaca marunt , se vor toca si pulpele,ceapa si verdeata. Se amesteca toate intr-un castron...
Se taie parizerul cubulete si cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se bat ouale cu smantana si faina, se amesteca sau se mixeaza . Se adauga patrunjelul spalat si taiat marunt, sarea si piperul. Se pune jumatate din compozitie in doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu hartie de...
Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul. Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt si...
Nautul se spala in "6-7 ape" se pun la inmuiat in apa calda 3 ore, timp in care sa mai schimba apa de 2 ori - tot cu apa calda - se curata de coaja - suplimentar - se fierbe cu foile de dafin, morcovii, telina , usturoiul, condimentele de legume natural, sare - se mixeaza cu...
Punem feliile de bagheta la prajit (sau le cumparam gata prajite ) , dupa ce s-au prajit le ungem cu o pensula cu putin ulei si asezam deasupra amestecul de rosioare taiate marunt, patrunjel, sare piper.
Se amesteca toate ingredientele si se bat bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se...
Se scoate miezul de la cele doua avocado,bine coapte si se mixeaza cu ulei,o lingura de mustar.Se adauga o ceapa tocat fin si sare. Se serveste cu paine prajita.
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, se lasa la dospit 10 minute. Se cerne faina, se adauga sarea ,drojdia si se amesteca. Se framanta bine pana obtinem un aluat care nu se lipeste da mana. Se lasa la crescut ,la...
Cu o lingurita scobim miezul de la avocado. Il punem intr-un vas si punem zeama de lamaie peste el ca sa nu oxideze. Pasam miezul de avocado cu furculita. Tocam marunt rosia ceapa si patrunjelul. Le punem peste pasta de avocado, asezonam cu sare si un praf de chilli si amestecam. Daca este...
Mai intai se pregateste o pasta din susan: se pun semintele de susan la prakit intr-o tigaie nonaderenta, apoi se mixeaza cu un blender (sau cu robotul de bucatarie) si se adauga putin ulei de masline. Dup ace pasta devine cremoasa si omogena este gata. Intre timp, nautul se fierbe putin in...
Se prajesc feliile de paine.Se ung cu margarina si se orneaza cu rosii si patrunjel.Se servesc cu ceai!
Vanata se taie in felii pe lungine, se sareaza si se lasa la scurs. Dupa 30 de minute se pun la copt pe gratar. Se prepara un piure din cartofi, margarina, usturoi si nucile maruntite. Se potriveste gustul cu sare. Daca este prea gros se mai subtiaza cu putin apa calduta. Ceapa se toaca...
Soia granule se pune la fiert in apa in care s-a adugat sare, piper si cimbru pana se inmoaie.Se scurge,se lasa sa se racesca. Morcovul, pastarnacul, cartofii si ceapa toate curatate se dau prin razatoarea mare. Se adauga sarea,piperul,usturoiul pisat,pesmetul,patrunjelul maruntit,faina si se...
Mod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu sare,piper,boia si zeama de lamaie,dupa gust . Servim cu chips tortillas . Deliciu garantat. Pofta buna!
Compozitia Se iau buretii/ciupercile si se toaca marunt, soia se pune la fiert timp de 5 minute apoi se scurge foarte bine de apa, se da ceapa si usturoiul prin razatoarea cea mica, se adauga faina pentru a se lega si condimentele dupa gust. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol. Forma...
Ananasul, para, piersicile si banana se curata, rand pe rand, de coaja si se taie in diverse forme,de preferat ,longitudinal. Strugurii, capsunile si murele se spala bine de praf sub jet de apa rece. Se iau frigaruile si se infig cu grija fructele, alternandu-le dupa preferinta. In continuare...