Aperitive
Pagina 4 din 21
Ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta, pana se obtine un aluat modelabil. apoi aluatul se acopera intr-o folie de plastic si se lasa 1 ora la rece. Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea de pui dupa ce in prealabil a fost trecuta prin...
Se sparg ouale si se bat bine intr-un bol. Se spala si se taie marunt mararul. Se adauga faina putin cate putin peste ouale batute si se mixeaza. Se taie salamul felii , apoi patratele mici. Se adauga smantana, salamul taiat cubulete si se mixeaza din nou. Se adauga apa minerala, mararul,...
Se decapiteaza pestii, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce au fiert se pun la racit, se scoate carnea de pe oase si se taie marunt. Se adauga margarina, se mixeaza cu mixerul se adauga sarea si piperul si se mixeaza din nou pana se face o pasta. Se taie o lamaie in doua,...
Spalam bine ciupercutele si la fierbem ,dupa ce la fierbem bine ,le clatim bine si le tocam dupa preferinta,curatam ceapa si o calim pana ce se face aurie si punem peste ceapa prajita si adaugam o canita de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se pratrunde bine,adaugam sare dupa gust,putin...
Spanacul asa cum e inghetat il dai pe razatoare,il amesteci cu ouale batute bine si cu faina.Amestecul obtinut il torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dai la cuptor pentru 7-8 minute.Cand e gata o scoti si o lasi la racit.Se fierbe orezul intr-o oala acoperita cu un capac se da...
Spalam dovleceii ,ii stergem si apoi ii taiem pe lungime.Ii prajim cate 3 minute pe fiecare parte pe gratarul incins.Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti le asezam pe o farfurie si le lasam la racit.Mixam branza telemea,cu smantana 1 -2 minute,In acceasta crema obtinuta adaugam ceapa...
Pentru inceput se curata ceapa si avocado. Se decojeste avocado cu un cutit ascutit, se taie pe jumatate, se scoate samburele, se inlatura samburele, se da pe razatoare sau se paseaza cu o furculita intr-un vas. Se decojeste ceapa ,se spala si se taie maruntcsau se da prin razatoare (mica sau...
1. Bate bine ouale într-un castron cu sare si piper. Spala si lasa la scurs frunzele de salata. Curata si feliaza ciupercile câte mai subtire. 2. Pune putin ulei într-o tigaie, cât sa fie mai mult unsa si toarna o treime din ouale batute. Când omleta s-a rumenit...
se curata bine ciupercutele ,se taie codita si in ele punem cate un cubulet de cascaval,le asezam in tava si le dam la cuptor la foc mare,cand sunt gata le asezam pe platou este frunze de salata si le ornam cu ciupercute.
Asezam frunze de salata pe un platou,si taiem felii de paine in forma rotunda peste care asezam felii de cascaval felii la fel ca si painea ,ornam cu felii de castraveti si ridichi in forma de ciupercute!
Pieptul de pui, ceapa, usturoiul, morcovii si verdeata se dau prin masina de tocat (painea, nemuiata se da la urma pentru a curata masina).Se adauga cele 2 oua si se sareaza si pipareaza dupa gust.Se omogenizeaza bine.Se adauga faina(o lingura)si pesmet.Se tavalesc prin susan si se prajesc in...
1 Spalati si curatati ciupercile - le scoateti coditele si le puneti separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei. 2 Ceapa, ardeiul si gogosarul se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete marunte si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri...
Pune intr-un castron uleiul de masline, otetul, usturoiul, sarea, zaharul si piperul. Amesteca bine. Inveleste fiecare felie de pepene in cate o felie de prosciutto, apoi aseaza-le peste frunzele de salata. Ai grija ca salata sa fie bine spalata si bine uscata. Stropeste totul cu dressingul...
se amesteca cu lapte sau iaurt, 250-300 ml, iar dupa gust se pot adauga fructe ( stafide, capsuni, caise, zmeura, fragi, cirese, banane, piersici, ananas, fructe de padure asortate, smochine, etc.). Fulgii de cereale se pot consuma si ca atare, fara adaos de fructe.
Se taie rosiile pe jumate, se curata si se umplu cu o compozitie formata din orez fiert si ton in suc propriu. Se servesc reci, cu salata creata si smantana!
Amestecam iaurtul cu uleiul de masline si rozmarinul. Pieptul de pui il taiem cubulete, il punem intr-un bol si rasturnam marinata de iaurt peste el. Lasam sa stea la frigider pana pregatim restul ingredientelor. Ciupercile le spalam, le rupem piciorusele si le taiem in jumatate. Ideal ar fi...
Spalati rosiile si taiati in cunulete. Amestecati intr-un castron rosiile cu sare , ulei de masline , busuioc si lasati 2-3 minute sa prinda aroma. Intre timp, feliile de paine se prajesc pe un gratar sau la cuptor. Dupa ce sau prajit feliile , pe amandoua parti, condimentati cu rosiile....
Taiati pepenele in felii si curatatil de coaja. Serviti cu feliile de prosciutto infasurate pe feliile de pepene Este un aperitiv rapid si racoros pe caldurile verii.
1. Se pune făina într-un castron. Se presară deasupra drojdia şi sarea fină şi se toarnă aproximativ 4 linguri de ulei. Se amestecă totul foarte repede, apoi se adaugă gradat aproximativ 300-350ml de apă caldă (ar trebui să poţi să o atingi cu mâna). Se mixează din...
Mod de preparare foi Facem maiaua din drojdie,1 lingura faina si zahar,apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita,ferita de curent.Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care l lasam la crescut 20 minute.Intindem foaia,punem...