Cauta in 21.052 retete

Aperitive

Pagina 10 din 21
Aluatul se prepara astfel: Se topeste margarina si se lasa putin la racit. Se pregateste maiaua din drojdie, sare si putina faina; se amesteca cele doua comonente, se adauga oul si iaurtul si se framanta adaugand faina pana se obtine un aluat consistent. Umplutura: pieptul de curcan...
Intr-un lighean se cerne faina,se adauga,1lingurita.de sare,un ou si laptele batut (pe care l-am dezmortit putin pe foc, am diluat drojdia in el si l-am lasat la crescut 5min).Toate acestea se framanta bine,daca e prea tare mai adaugam apa dezmortita(nu fierbinte ca distruge drojdia),daca e...
Cele 10 oua se sparg intr-un castron cu o cana de apa rece si se bat cu mixerul. Se pune faina intr-un castron,se stinge amoniacul cu un pic de otet (o lingurita de amoniac) se face o gropita in mijlocul fainii se adauga amoniacul,cescuta de ulei,si se omogenizeaza cu apa calduta,se formeaza...
Sosul: Se topeste untul la foc mic si se adauga faina, amestecand mereu. Se stinge adaugand treptat laptele fierbinte si amestecand continuu. Se ia de pe foc si se pune sare, piper. Se raceste putin si se pune treptat smantana, pentru a nu se taia. Umplutura de ciuperci: Tocam ceapa si o...
Intru oala punem faina cantitatea depinde cat vrem sa facem punem galbenele de oua, sare dupa gust, coaia rase de lamaie si acestea dupa gust, si punem ulei dar cel mult 0,8ml, Totul tare bine amestecam cu lapte.Cand vedem ca este bine amestecate punem si stafida dupa prfeferinte mai...
Preincalzim cuptorul la 200°C. Incingem uleiul intr-o tigaie, apoi punem prazul si cartofii. Calim10 min, punem baconul si mai prajm 5 min. Scoatem si dam deoparte amestecul. Punem macroul afumat in tigaie, adaugam laptele si frunzele de dafin, lasam sa dea in clocot si fierbem la...
Se iau 4 tavite cu diametrul de 15 cm, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza cate o felie si jumatate de bacon in fiecare tavita astfel incat sa ramana putin in afara tavii (in acest fel va deveni usor crocant). Intr-un bol se bat cele 6 oua pana isi schimba usor culoarea,...
Inainte de incepe, untura trebuie sa fi stat in jur de 30 minute la congelator. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea. Se adauga untura rece si se amesteca rapid, pentru a nu-i da voie sa se incalzeasca si sa se topeasca prea mult. Compozitia ar trebui sa...
In timp ce incalziti cuptorul, spalati si scurgeti spanacul, tocati-l marunt si presarati putina sare. Il lasati putin apoi il scurgeti de apa. Amestecaţi ouăle, brânza rasă şi smântâna şi le puneti peste spanac. Ungeţi o tavă cu putin ulei (sau unt), luaţi...
- painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; - taiem mozzarella felii subtiri; - spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare; -...
Se framanta un aluat de paine din faina, sare, dojdie si apa calduta si se lasa la dospit. Pentru umplutura de primavara se toaca verziturile si se calesc putin in ulei, apoi se lasa la racit.Cand s-au racit se amesteca cu smantana, sare. Pentru umplutura de vara se calesc in ulei...
1. Se pregăteşte carnea de vită, se toacă în robot şi se căleşte în uleiul de măsline. 2. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi se scade la foc potrivit. Spre final, se condimentează cu sare, piper şi salvie uscată. 3. Pasta de măsline se pune...
Se pune faina intr-un vas si se amesteca foarte bine cu margarina.Se adauga ouale, unul cate unul, praful de copt, zaharul, esenta, coaja de lamaie, sare si se framanta bine.Se lasa la rece 2-3 ore. Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si...
Se face aluatul si se lasa intr-un loc cald.Intr-o tigaie se prajeste usor feliile de usturoi si ceapa apoi se scot.Se pun rosiile si zaharul in tigaie in cealalta jumatate de ulei de masline ramasa si se lasa pe foc mic cam 20 de minute pana se ingroasa.Se condimenteaza si se mixeaza cu un...
Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de ulei. Adaugam spanacul ( eu am folosit congelat) si calim la foc potrivit pana se elimina apa, dupa care adaugam un cub de unt si dam la racit. Dupa ce s-a racorit bine, adaugam ouale batute, mirodeniile si branza telemea...
Mod de preparare placinta cu carne si piure de cartofi Piure: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se paseaza. Se adauga untul, galbenusurile, sare, piper, putin...
Se amesteca faina cu praful de copt si untul pana devine un aluat nisipos. se dauga apa si sarea si cand se formeaza un aluat usor de manevrat se da la frigider pentru 30 min invelit intr/o folie. S pun 2 inguri de ulei in tigaie si se pune ceapa taiata marunt, cartoful taiat cubulete mic,...
Se amesteca toate ingredientele -pentru umplutura. Se ung foile, una cate una cu ulei, se aseaza jumatate din ele pe fundul tavii, se pune umplutura si restul de foi, si se da la cuptor pentru 40 min. Pofta buna!
Calim ceapa tocata in unt si adaugam apoi spanacul bine scurs. Adaugam branza rasa, ouale si mararul tocat marunt si amestecam.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt asezam un rand de foi, ungem cu galbenus batut cu doua linguri lapte, punem apoi un strat de compozitie, iar...
Totrellini se fierb conform instructiunilor. In timp ce fierbeti tortellini, preparati sosul astfel: ciupercile, usturoiul si baconul se toaca marunt si se pajesc in putin ulei. Dupa ce scade apa din ciuperci se trage de pe fac se adauga galbenusurile batute cu smantana,mararul tocat marunt,...