Aperitive
Pagina 11 din 21
Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui...
Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa la calit (eu pun de la inceput cu ulei si un fir de apa). Cand s-a inmuiat, punem si maslinele, apoi sare si piper dupa gust. Adaugam foarte...
Legumele se fierb 5 minute in apa ușor sărată. Se scurg.
Ouăle se bat cca.5 minute, se incorporează iaurtul, brânza rasa, uleiul. Se omogenizează. Se adaugă legumele scurse, eventual sare și praful de copt.
Faina cernuta se adaugă treptat astfel ca aluatul obținut sa fie...
Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta . bine 20 de minute .
In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul .
Intre timp se curata si se fierb cartofii si se caleste varzataiata marunt( dupa ce a fost tinuta in apa la...
1. Spanacul spalat bine se pune sa fiarba in apa cu sare, sunca se taie cubuletesi se pune intr-un bol, iar parmezanul se da pe razatoare si se pune peste sunca.
2. Se bat bine ouale cu sare si se amesteca cu branza de vaci, sunca si parmezanul.
3. Se amesteca bine toate ingredientele...
1. Spanacul spalat bine se pune sa fiarba in apa cu sare, sunca se taie cubulete si se pune intr-un bol iar parmezanul se da pe razatoare si se pune peste sunca.
2. Se bat bine ouale cu sare si se amesteca cu branza de vaci, sunca si parmezanul.
3. Se amesteca bine toate ingredientele...
Desfaci drojdia cu apa, amesteci cu sare si faina. Framanti totul pana obtii un aluat nu prea moale. Se pune la dospit la un loc caldut aprox 1 ora.
Umplutura: se curata si se pun la fiert cartofii, apoi se strecor si sunt trecuti prin sita. Dupa ce s-au racorit, amesteci bine cu mararul,...
Aluatul se aseaza intr-o tava de tarta sau pur si simplu o tava rotunda. Nu este necesar sa ungem tava, foietajul are suficienta grasime in el.
Ouale intregi se bat cu smantana si telemeaua rasa.
Se adauga si putin piper, alb de preferinta, se omogenizeaza compozitia si se toarna peste...
Intr-un castron ,se amesteca urda coaja de lamaie caperelehreanul ,mararul si ceapa si se adauga si pestele afumat.Intinde pe o suprafata pudrata cu faina un pachet cu foi de placinta,astfel incat sa rezulte un dreptunghi mai mare ca cca 5cm decat fileul de peste,si cu o grosime de cca...
Intr-un bol,margarina(care a fost scoasa din frigider cava mai devreme si este moale),se amesteca cu un ou,150 g smantana,otetul,un varf de cutit de sare si faina.Se amesteca bine,pana compozitia devine omogena si aluatul rezultat ,se tine la frigider timp de o ora.Intre timp,intr-o tigaie,se...
Mod de preparare:
Se curata loboda, se spala si se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu ceapa verde. Intr-o tigaie se pune untul , se distuie ceapa si apoi se adauga loboda. Se lasa pe foc pana scade apa lasata, se adauga branza sfaramata si se amesteca bine. Cand s-a racit compozitia...
Facem o gaura in mijlocul fainei si punem acolo drojdia maruntita, peste care turnam cativa stropi de lapte caldut. ATENTIE: LAPTELE TREBUIE SA FIE DOAR CALDUT (MULS) PT CA DACA ESTE PREA FIERBINTE, NU MAI CRESTE DROJDIA!!! Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute....
Mod de preparare:
Se curata loboda, se spala si se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu ceapa verde. Intr-o tigaie se pune untul , se distuie ceapa si apoi se adauga loboda. Se lasa pe foc pana scade apa lasata, se adauga branza sfaramata si se amesteca bine. Cand s-a racit compozitia...
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii....
1. Se pune apa într-o cratiţă, se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă 8 ouă. Se fierb constant 6 minute. Se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se curăţă de coajă cu grijă, pentru că gălbenuşul este încă moale. Între timp, se amestecă laolaltă...
Se prepara aluatul amestecând ingredientele. Aluatul obținut trebuie sa fie elastic și nu foarte vârtos. Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut, la loc cald pana își dublează volumul.
Prazul se curata de frunzele exterioare și se toaca rondele fine. Prazul...
Se prepara luatul rapid amestecând ingredientele într-o încăpere rece și lucrând mai mult cu vârful degetelor. Se înfășoară în folie și se da la frigider 30 minute.
Cartofii cu morcovul se fierb cu un praf de sare 15 minute. Pestele curata se...
Se fierb cartofii si se taie cubulete. Se taie partea alba de la praz in rondele. Ciupercile se spala si se feliaza. Se pune uleiul la incins si se adauga rondelele de praz, cartofii taiati si ciupercile si se calesc putin. Se adauga condimentele si mararul tocat. Se lasa pe foc pana se...
Se incinge untul intr-o tigaie de marime medie si caleste ceapa la foc mic, sub capac, 10-12 minute, pana cand e moale. Se adauga cimbrul, sarea si piperul. Se ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca. Inainte de a pune ceapa la calit incalzesti cuptorul la foc mic.
Pentru aluat, cerne...
Se face un aluat din ou, faina, putina sare , 50gr unt si apa cat sa se faca un aluat bun de intins/elestic.Se da la rece 30 minute in frigider.Intre timp se caleste 1 ceapa sau praz intr-o lingura de ulei, apoi se adauga spanacul fiert si tocat marunt peste ceapa/prazul calit.Se pune putina...