Cauta in 21.052 retete

Tarta cu ceapa si cimbru

Ingrediente

Pentru umplutura: 2 linguri de unt, 4 (sau mai multe) cepe albe taiate solzisori fini, 1/2 lingurita cimbru proaspat sau uscat, 1 ou, 1 cana smantana, 2 lingurite seminte de mac, putin praf de nucsoara macinata, sare si piper negru
Pentru aluat: 1 cana faina, 1/4 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita sare, 3 linguri unt topit, 6 linguri lapte

Mod de preparare

Se incinge untul intr-o tigaie de marime medie si caleste ceapa la foc mic, sub capac, 10-12 minute, pana cand e moale. Se adauga cimbrul, sarea si piperul. Se ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca. Inainte de a pune ceapa la calit incalzesti cuptorul la foc mic.
Pentru aluat, cerne intr-un vas faina, praful de copt si sarea. Taie untul topit in amestecul de faina pana cand acesta seamana cu firimiturile de paine. Adauga laptele si amesteci usor cu o lingura de lemn. Apoi pune aluatul rezultat pe o suprafata presarata cu faina si framanta usor.
Intinde din aluat o foaie, pe care s-o potrivesti intr-un vas rotund. Apasa aluatul intr-un strat uniform si toarna ceapa. Daca foia este mai mare decat forma, intoarce marginile ei peste aluat. Va capaTa un aspect frumos la copt.
Bate oul si smantana sau iaurtul si toarna un strat uniform peste ceapa. Presara seminte de mac si nucsoara, apoi pune totul la copt, cam 30-40 de min, pana cand suprafata este pufoasa si rumena.
Lasa tarta sa se raceasca in forma 10 minute, apoi trece-o pe un platou. Se serveste calda si este buna si rece. Pofta buna!

Reteta trimisa de andreeaang.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod