Placinta/tarta cu spanac
Ingrediente
- 300 gr faina, un ou, sare, piper,apa, unt, spanac, ceapa rosie sau praz, branza de burduf sau cascaval, ulei
Mod de preparare
Se face un aluat din ou, faina, putina sare , 50gr unt si apa cat sa se faca un aluat bun de intins/elestic.Se da la rece 30 minute in frigider.Intre timp se caleste 1 ceapa sau praz intr-o lingura de ulei, apoi se adauga spanacul fiert si tocat marunt peste ceapa/prazul calit.Se pune putina sare si piper dupa gust.Se ia de pe foc, se lasa putin sa se odihneasca si apoi se amesteca cu un ou compozitia, ca sa se lege mai bine.Se scoate aluatul din frigider, se unge tava de placinta/tarta cu putina unsoare de porc sau ulei/se poate si hartie de copt, se intinde o foaie de aluat, se pune peste un rand de cascaval ras sau branza de burduf, peste se aseaza toata compozitia de spanac, iar la urma se mai aseaza un rand de foaie de aluat.Deasupra se unge cu un galbenus de ou, se inteapa aluatul in diferite locuri.Este o placinta mai picanta.Se poate folosi si foi de placinte, pentru cine nu doreste sa mai faca aluatul.Pofta buna!
Reteta trimisa de cirebica.