Placinta cu legume de post
Ingrediente
Un pachet de foi pentru placinta, un fir de praz, 300 g ciuperci, 500 g cartofi, marar dupa gust, sare, piper, nucsoara, putin ulei.
Mod de preparare
Se fierb cartofii si se taie cubulete. Se taie partea alba de la praz in rondele. Ciupercile se spala si se feliaza. Se pune uleiul la incins si se adauga rondelele de praz, cartofii taiati si ciupercile si se calesc putin. Se adauga condimentele si mararul tocat. Se lasa pe foc pana se inmoaie prazul. Se desfac foile de placinta dupa ce s-au dezghetat. Se iau 3 foi, se pune o parte din umplutura si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu alte 3 foi pana terminati umplutura. Rulourile le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu putin ulei si se dau la cuptorul incalzit in prealabil. Este delicioasa si foarte satioasa! Pofta buna!
Reteta trimisa de virginiaelena.