Aperitive
Pagina 12 din 21
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1...
Cipercile se curata, se taie cubulete si se fierb cu putina sare – daca sunt proaspete.
Ceapa se toaca marunt si o calim impreuna cu ciupercile, sarea si piperul dupa plac. Cand s-a racit punem pesmetul sau painea inmuiata in lapte si patrunjelul tocat. Separat batem spuma...
Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa. La sfarsit se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se fierb 3 oua, se taie felii si se amesteca cu varza.
Aluatul se prepara asa:
Se amesteca 2 pahare si jumatate de faina cu un praf de sare, 2...
Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se inmoaie...
Mai intai, preparam aluatul. Punem intr-un vas faina cu un praf de sare.
Taiem untul bucatele si il amestecam cu faina, apoi adaugam 5 linguri de apa si framantam pana se leaga aluatul. Il lasam la frigidem pana preparam umplutura.
Umplutura:
Topim untul ramas (50 gr.).
Tocam...
Se bat ouale cu iaurtul, apa minerala .Se adauga apoi aceasta
compozitie in brânza zdrobita impreuna cu praful de copt .
Se întind doua foi in tava bine unsa cu ulei .
Se dau deoparte doua foi iar restul se se rup in compozitia de branza
si se distribuie in tava...
Mod de preparare
Intr-o craticioara sau tava de teflon , puneti putin ulei , adaugati apoi ceapa si o caliti pina capata o culoare aurie .
Adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa. dupa aceea il luati de pe foc, adaugati si brinza . Daca este calup o dati prin...
1. Drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga ouale, un praf de sare, restul de lapte, faina cat cuprinde (cca 400g) si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la crescut.
2. Ceapa se taie pestisori, iar dovlecelul necuratat de coaja se taie rondele.
3. Legumele...
Incalzeste cuptorul la 180 C. Unge cu putin ulei o tava rotunda.
Taie branza si cascavalul in bucati mai mici.
Toaca marunt mararul
Pune intr-un blender vertical sau un robot de bucatarie cu cutit: branza, cascavalul, ouale si 1/2 din lapte. Amesteca pana cand...
Am inceput cu umplutura...
Cartofii i-am curatat, spalat, taiat rondele si i-am asezat frumos in tava, apoi am presarat vegeta, boia dulce, am taiat o ceapa mica si un catel de usturoi felii subtiri si le-am pus peste cartofi. In 30 minute au fost gata. I-am pasat si gata pireul....
Se face blatul amestecand faina cu drojdia, sarea si apa, apoi se adauga uleiul si apa, se framanta bine si se lasa la crescut 40 min, apoi tava de cuptor se unge cu ulei si se pune aluatul dospit.
Intre timp se taie marunt ceapa, se razaleste morcovul telina , se taie marunt ardeiul/...
Aluatul se prepara la fel ca orice coca cu ingredientele de mai sus cu specificarea ca in aluat se pune branza vaci.Se lasa aluatul sa se odihneasca la rece,apoi se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie patrate de aluat nu prea mari, care se umplu cu branza sarata pregatita,Se impaturesc ca...
Pentru inceput branzica pusa intr-un bol o framantam
separat batem bine ouale cu un praf de sare dupa care adaugam si laptele
amestecam usor cu un tel si turnam totul peste branzica adaugam si un praf de piper.
Ungem o tava cu ulei si incepem sa adaugam foile de placinta pe care le...
Branza se rade si se amesteca cu 200 gr smantana si 4 oua batute. Se pregateste o tava cu hartie de copt, se unge cu ulei hartia, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu pensula cu ulei, apoi se aseaza peste ea o alta foaie de placinta, se unge si aceasta, si tot asa, pana avem 5 foi de...
Se prepara aluatul,se lasa la dospit,dupa care se portioneaza pt. placinte,se antinde si se umple cu branza amestecata cu marar,si se coc an tigae cu putin ulei. Pofta mare
Preparare:
Pentru inceput, se pregateste o forma cu pereti detasabili de 24 cm. diametru: se unge bine cu unt, optional se acopera fundul cu un disc potrivit ca dimensiune de hartie de copt, bine unsa cu unt si ea.
Se porneste cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius.
Biscuitii...
SE FACE UN ALUAT DIN FAINA DROJDIE SI LAPTE.SE LASA LA CRESCUT AOI SE INTIND 2 FOI.SE DA BRANZA PE RAZATOARE SI APOI SE ADAUGA CELE 8 OUA.SE IMPARTE ALUATUL IN DOUA PARTI SI SE INTIND 2 FOI.SE PUNE PRIMA FOAIE IN TAVA SE TOARNA COMPOZITIA DE BRINZA SI SE ACOPERA CU CEA DE A DOUA FOAIE,SE PUNE...
Bati ouale cu 7-8 linguri zahar, apoi adaugi iaurtul, scurs in prealabil de zer, grisul, stafidele si zaharul vanilat.
Desfaci foile si le ungi cu ulei. Ungi tava cu ulei. Asezi pe rand, in tava, 6-7 foi, presarand pe fiecare putin zahar.
Torni umplutura peste foi, o netezesti...
Mod de preparare:
Tava se tapeaza cu unt, iar faina se amesteca cu praful de copt si jumatate din cantitate se pune in tava.
Se amesteca iaurul cu ouale si cu zaharul, se pune zaharul impreuna cu alte mirodenii dupa gust si se toarna compozitia in tava. Se opreste o cana de...
Se aseaza aluatul de foietaj intr-o tava rotunda cu fundul detasabil , unsa in prealabil cu un , apoi dam drumul la cuptor la 180 grade pentu 10 minute .
Prazul se taie in rondele subtiri se caleste 2 minute in unt pana se inmoaie apoi se adauga smantana si se lasa 15 minute la foc mic...