Placinta cu legume
Ingrediente
Umplutura: 1 lingura de untura, 2 cepe potrivite, 1 conserva de ciuperci, 1 morcov mai mare, un sfert de telina, o cescuta de mazare, si una de fasole pastai, o cescuta de porumb de conserva, un gogosar/ ardel, branza de burduf o cescuta, 2 oua, 1 lingura de smantana, sare piper si delicat dupa gust
Blat: 4 linguri de ulei, o lingurita cu varf de zahar, o lingurita rasa de sare, 240 ml apa, 400 gr faina, un plic de drojdie uscata
Mod de preparare
Se face blatul amestecand faina cu drojdia, sarea si apa, apoi se adauga uleiul si apa, se framanta bine si se lasa la crescut 40 min, apoi tava de cuptor se unge cu ulei si se pune aluatul dospit.
Intre timp se taie marunt ceapa, se razaleste morcovul telina , se taie marunt ardeiul/ gogosarul. Se pune la incins untura si se caleste ceapa cu morvovul telina si ardelul, se adauga ciupercile. Apoi se adauga restul de legume se pune capacul si se lasa la foc mic sa se caleasca toate cu un pic de sare. Dupa 5- 10 min se adauga delicat si piper dupa gust si seia deoparte. Se bat 2 oua si se adauga branza apoi se pune in compozitie amestecand compozitia.
Se unge tava cu ulei si se intinde aluatul bine in mijloc se adauga compozitia si se trage aluatul peste. se pudreaza cu faina si se mai lasa 15 min sa creasca aluatul.
Apoi se da la cuptor 30- 40 min. Placinta va arata asa si este delicioasa. Pofta buna!!!
Reteta trimisa de thye.