Placinta cu branza sau moldoveneste-chifla
Ingrediente
1 kg.faina de grau,
1 cub de drojdie,
300 gr.zahar,
4 oua,
1 plic praf zahar vanilat,
coaja de la o lamaie,
apa calduta,
un pic de sare,
100 gr.stafide,
1kg.branza dulce de vaci,
100 gr.branza sarata de oi
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1 kg.branza dulce de vaci si 100 gr.branza de oi sarata framantata,zahar-300gr.,zahar vanilat,stafide si le amestecam foarte bine.Cand aluatul a crescut impartim aluatul in doua bucati si intindem separat cate o foaie pe care intindem compozitia de branza,o rulam si o punem intr-o tava in care am pus o hartie cerata.Punem placinta in tava si o ungem cu galbenusul batut spuma .Peste placinta presuram zahar vanilat.dam tavile la cuptorul incalzit la foc potrivit timp de o ora.
Reteta trimisa de abetina.