Cauta in 21.294 retete

PLACINTELE CU OU

Ingrediente

Ingrediente
9 ouă medii (este important să nu fie mari)

carnea de la 8 cârnaţi proaspeţi de porc, de bună calitate
6 cepe verzi, tăiate în felii subţiri

2x500g aluat fraged

făină obişnuită pentru presărat

Mod de preparare

1. Se pune apa într-o cratiţă, se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă 8 ouă. Se fierb constant 6 minute. Se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se curăţă de coajă cu grijă, pentru că gălbenuşul este încă moale. Între timp, se amestecă laolaltă carnea de la cârnaţi şi ceapa.
2. Se întind foile de 500g de aluat suficient de mult astfel încât din fiecare să se taie câte patru cercuri cu diametrul de 18cm. Se presară două tăvi de copt cu puţină făină.
3. Cu mâna umedă, se întinde câte o optime din amestecul de carne pe fiecare cerc, până aproape de margini. Se umezesc puţin marginile aluatului. Se aşază câte un ou fiert în mijlocul fiecărui cerc, se presară cu sare şi piper şi se adună marginile aluatului peste ou, să îl acopere complet. Se lipesc între ele marginile aluatului, ca să rămână închis. Se aşază în tăvi.
4. Se bate al nouălea ou şi se unge cu el fiecare plăcinţică. Se lasă la rece 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se lasă câte o tavă de plăcinţele la copt câte 25 de minute, până când devin aurii. Dacă le coci chiar în dimineaţa picnicului, poţi să le iei la tine calde sau le poţi face cu o zi înainte, apoi să le păstrezi în frigider şi să le iei la pachet cu sosul preferat.

Reteta trimisa de ady73.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod