Cauta in 21.294 retete

Placinta cu praz si spanac

Ingrediente

Aluat: 1 ou, 1 pahar borș, 1/2 pahar ulei, 1 praf de sare, faina, 1 plic drojdie uscata
Umplutura: 2 fire de praz de mărime medie, 100 g telemea, 200 g spanac congelat, 2 oua, piper, sare, 50 ml ulei,chimen

Mod de preparare

Se prepara aluatul amestecând ingredientele. Aluatul obținut trebuie sa fie elastic și nu foarte vârtos. Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut, la loc cald pana își dublează volumul.
Prazul se curata de frunzele exterioare și se toaca rondele fine. Prazul se înăbușe în tigaie alături de ulei și o ceșcuță apa. Când lichidul a scăzut iar prazul s-a înmuiat se adaugă spanacul. se mai tine pe foc 5 minute și se lasă la răcit. Când umplutura s-a răcit se adaugă brânza rasa și ouăle bătute ușor.
Aluatul se împarte în doua, întinzând doua foi. Prima foaie se așează în tava unsa, se distribuie umplutura egal și se acoperă cu a doua foaie.Se decorează după inspirație, se unge cu puțin ou bătut, se presară chimen și se coace 30-40 minute. Se servește rece.

Reteta trimisa de histria.

Comentarii (1)

  • adrian  pe 15 aug 2017, 18:08
    reteta care nu e pentru incepatori

    cind prezentati o reteta va rog sa dati toate detaliile, adica cantitatile importante de incredientile de baza si este exact care se trece cu vederea peste ele, sarea si piperul si alte condimente le intelegem cu totii ca le punem dupa gustul nostru dar"NU FAINA SI ALTE LUCRURI DE BAZA, in acest caz spanacul". Aruncam acolo faina asa fara masura si de asemenea spanacul???

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod