Cauta in 21.308 retete

PLACINTA CROCANTA CU LEGUME

Ingrediente

Pentru umplutura:
- Dovlecel -2 buc
- Ciuperci champignon – 10 buc
- Morcovi fierti – 10 buc
- Broccoli fiert - 400 g
- Mozzarella – 400 g
- Porumb boabe din conserva – o mana
- Ulei de masline – 3 linguri
Pentru "aluat":
- Paine prajita – 3 felii
- Galbiori uscati – 1 lingura
- Patrunjel verde – 5 fire

Mod de preparare

- painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici;
- taiem mozzarella felii subtiri;
- spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare;
- curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute;
- broccoli il desfacem buchetele mici;
- ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu crocant, astfel incat sa formeze un strat subtire; aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava;
- turnam desupra restul de crocant ,presaram boabele de porumb si stropim usor cu ulei;
- bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30 min.

Reteta trimisa de amalia01.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod