Tort aperitiv cu crema de branza si somon afumat
Ingrediente
pentru blaturile de paine: 800 gr faina 440 gr apa 14 linguri ulei 14 gr zahar 14 gr sare 14 gr drojdie uscata pentru crema de branza cu somon afumat: 200 gr crema de branza 100 gr unt 50 gr smantana 150 gr somon afumat 1 lingura icre rosii sare de mare piper alb zeama de la o limeta pentru crema de marar: 200 gr crema de branza 100 gr unt 50 gr smantana 1 legatura marar sare de mare piper alb coaja rasa de la o limeta pentru decor 100 gr crema de branza 8 felii branza topita 2-3 linguri icre rosii 2-3 fasii somon afumat felii de lamaie crengute de marar
Mod de preparare
Preparare blaturi din paine: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor.Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua. Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi. Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut. Preparare crema de branza cu marar: Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana. Adaugam mararul tocat marunt. Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia. Preparare crema de branza cu somon: Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana. Adaugam somonul afumat taiat fasii. Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii. Incepem asamblarea torturilor: Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam. Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam. Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte. La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei. Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii . La baza decoram cu feliute de lamaie.
Reteta trimisa de vio_dreams.